2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Bakan Aksu Trabzon'da

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, polis sayısını Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin standardına çıkartmaya çalıştıklarını söyledi.

AKP Yerel Yönetimler 10. Bölge Toplantısı’na katılmak için dün akşam Rize’ye gelen ve bugün katıldığı toplantı sonrasında bir dizi incelemeden sonra Trabzon’a geçen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Trabzon il sınırından Vali Hüseyin Yavuzdemir tarafından karşılandı.

Karşılama sonrasında akşam yemeği için Akçaabat İlçesi Söğütlü Beldesi’ndeki Fevzi Hoca Balık ve Köfte Salonu’na giden Bakan Aksu, burada Diyarbakırspor ile Ankaragücü karşılaşmasını televizyondan izledi.

Memleketinin takımı olan Diyarbakırspor’un 1-0 yenilmesine üzülen Bakan Aksu, yemek sonrası partisinin il binasını ziyaret etti. AKP İl Binası’nda Yerel Yönetimler Yasası ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Aksu, partililere yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bakan Aksu, Trabzon’da yaşanan polis memuru sıkıntısı ile ilgili bir soru üzerine, "Personel sıkıntısı var. Bu sadece bu alanda değil, her alanda. Polis sayısının AB ülkelerinin standartına çıkartabilmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda Polis Meslek Yüksek Okulları açıldı. 20 olan Polis Meslek Yüksek Okulu sayısı bizim bakanlığımızda 25’e yükseldi. Ayrıca daha önce polis olan görevlilerimizin eğitim seviyelerinin yükseltilmesi için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ile bir sözleşme imzaladık. Amacımız bu polis memurlarımızın da eğitim seviyelerini yükseltmek ve onların da en azından yüksek okul mezunları olmalarını sağlamaktır" dedi.
AKP İl Başkanı Ahmet Metin Genç, Bakan Aksu’ya konuşması sonrasında Trabzonspor forması ve kaşkolu hediye etti. Bakan Aksu, daha sonra partiden ayrılarak Ankara’ya gitmek üzere havalimanına hareket etti.

trabzon
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 09:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?