5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Bakan Atalay Trabzon'da

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, belediyelerde partiye göre ayrım yapmadıklarını belirterek, "Hangi partiden olursa olsun yanlış yapanları görevden aldık.

Görevden aldığım belediye başkanları oran olarak en fazlası AK Parti'den. Yanlış yapanı görevden alırız" dedi.
Mahalli İdareler Seçimi Bölge Valileri Toplantısı için sabah saatlerinde Trabzon'a gelen Bakan Atalay, kendisini karşılaşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile birlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sahil Tesisleri'nde kahvaltı yaptı.

Yapılan kahvaltı sonrası Trabzon Valiliği'ne geçen ve burada Vali Nuri Okutan'dan brifing alan Bakan Atalay, Mahalli İdareler Seçimi Bölge Valileri Toplantısı'na katılmak üzere Trabzon'a geldiğini söyledi. Trabzon'un kendileri için çok önemli olduğununaltını çizen Atalay, "Trabzon yerel seçimlerde bizim için daha da önemli. Zaten güçlü olduğumuz bir yer. Arkadaşlarımızın seçim çalışmalarını da gözden geçireceğiz" dedi.


Ziyarette Vali Okutan, Bakan Atalay'a plaket vererek, bir tespih hediye etti. Bakan Atalay ve beraberindekiler, daha sonra Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne geçerek Emniyet Müdürü Feridun Boz'dan MOBESE hakkında bilgi aldı. Atalay, MOBESE sisteminin Türkiye'de artık her yere yayıldığını ifade ederek, "Güvenlikte önleyici olanlar vardır, bir de olay olduktan sonra onun faillerini bulma, aydınlatma vardır. Biz Türkiye olarak o aydınlatmada çok iyiyiz, ama esas olan suçu oluşmadan önlemektir. İşte bu sistemsuçun oluşmasını önlemede en etkili unsurlardan birisi. Şehir güvenliği için bunun hayati rolü var. Bunlar çağdaş güvenliğin temel unsurları.

Vatandaşımızın güvenli yaşaması lazım. Şehir merkezlerinde kapkaçtır, oto hırsızlığıdır, ev hırsızlığıdır, buna benzer şeyler olmasın. Bu konularda biz bu sistemi çok önemli gördük. Son zamanlarda şehir suçlarında ciddi bir düşüş var. Başta zaten kapkaç nerdeyse tarihe karıştı, neredeyse ismi unutuldu. Ev, iş yeri, oto hırsızlığı gibi suçlarda yüzde 30'lara varandüşüşler var. İnşallah bu suçları en asgariye indireceğiz, bu konuda çok kararlıyız" diye konuştu.


Bakan Atalay, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'na geçti. Seçimin huzur içinde geçmesi için çaba sarfettiklerini kaydeden Atalay, şunları söyledi:
"Biz parti olarak, hükümet olarak seçimlere gerçekten vatandaşın iradesini yeniden ortaya çıkaracağı için adeta şölen olarak bakıyoruz. Demokrasinin şöleni. Coşku içinde geçsin istiyoruz, barış içinde geçsin istiyoruz. Bütün partiler, bütün adaylar barış içinde yarışsın. Barış içinde bir yarış olsun istiyoruz. Vatandaşımız mesajları dinlesin ve özgür iradesiyle sandığa gitsin, oyunu kullansın. Bütün arzumuz bu. Gerginlik istemiyoruz, AK Parti'nin politikasında, uygulamasında, çalışmasında gerginlikyoktur. Bize düşen sabırlı olmak. Muhalefete bakıyoruz, sadece bizim ve yerel yöneticilerimizin hatalarını aramakla meşguller. Acaba bir şey bulur muyuz diye. Kendilerinden ortaya koydukları bir proje duymuyoruz, sadece karalama duyuyoruz. Seçimler karalama kampanyası için yoktur. Seçimler hizmet yarışıdır. Muhalefet ne yaparsa yapsın biz yapıcı pozitif bir kampanya uygulayacağız. Bizim vatandaşımız sevilmeye layıktır. Biz yerel yönetimlerin adresiyiz. Belediyecilik bizden sorulur. Bunu iddia ile
söylüyoruz, belediyecilikte AK Parti gerçekten adrestir. Sebebi 6 yıllık icraatımıza bakarsanız görürsünüz."


"Belediyelerin bizde olduğu yerlere bakın, mukayese edin, şehirciliği görün" diyen Beşir Atalay, "Paraları nerelere harcadıklarını görün. Her belediye başkanı bu kadar başarılı olamayabilir. Biz şunu yapmadık; hiçbir fark gözetmedik kaynağı dağıtırken. Yetkiyi ve kaynağı dağıtırken hiçbir belediye farkı gözetmedik. Hiçbir belediye başkanı hangi partiden olursa olsun bana hakkım olanın altında para verdiler diyemez. AK Partili belediye başkanı neyi almışsa onlar da aynısını aldı. Biz adaletsizlikyapmadık. Mahalli idarelerden biz sorumluyuz. Merkezi hükümetin mahalli idarelerle irtibatını içişleri bakanları yürütür. Belediye başkanlarını gerektiğinde ben görevden alırım. O sadece benim yetkimdedir. Burada hiçbir farklı uygulama yapmadık. Hangi partiden olursa olsun yanlış yapanları görevden aldık. Görevden aldığım belediye başkanları oran olarak en fazlası AK Parti'den. Yanlış yapanı görevden alırız" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 16:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?