30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Bakan Özak'ın uçağına bomba ihbarı

ANKARA'dan Trabzon'a giden ve yolcuları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak’ın da bulunduğu THY uçağına inişi öncesinde bomba ihbarında bulunuldu. Trabzon Havalimanı'ndan aprondan uzka bir bölgeye çekilen uçakta yolcular indikten sonra bomba uzmanlarının yaptığı arama sonucunda ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Ankara Esenboğa Havaalimanı'ndan saat 20.35'de Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ile birlikte 83 yolcusuyla havalanan TK 8 sefer sayılı THY uçağı, Trabzon'a yaklaştığı sırada bomba ihbarında bulunuldu. Saat 21.30 sıralarında Trabzon Havalimanı'na iniş yapan uçak, aprondan uzak bir bölgeye çekildi. Bakan Özak ve yolcular süratla uçaktan indirilip otobüslerle tahliye edildikten sonra bomba imha ekipleri arama çalışması başlattı.

İhbarı haber aldıktan sonra havaalanına gelen Trabzon Valisi Nuri Okutan’ın, Bakan Özak’ın kulağına bir şeyler söylediği dikkati çekti. Özak’ın ise “Olur böyle şeyler'' diye yanıt verdiği gözlendi. Vali Okutan, konuyla ilgili açıklama yapmadı ancak, “Bir ihbar var'' demekle yetindi. Yapılan aramalardan sonra ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

DHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 14:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?