1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Balaban söyledi, futbol adamları dinledi

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi’nin düzenlediği sohbet ve dayanışma gecesine futbol camiasının tanınmış simaları katıldı.

Gecede, Teknik Direktörler Şenol Güneş, Metin Türel ve Ziya Doğan aynı masayı paylaşırken, 3 teknik adam futbol üzerine sohbet etti. Geceye yüksek ücret talep etmeleri nedeniyle sanatçı getiremediklerini belirten için TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, söylediği şarkılarla konuklarını eğlendirmeye çalıştı.

Water Paradise Hotel’de düzenlenen geceye, Trabzon Valisi Hüseyin Yuvuzdemir, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzonspor Basın Sözcüsü İbrahim Şahin, Trabzonspor eski Kulüp Başkanı Özkan Sümer, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ziya Doğan, Milli Takım eski Teknik Direktörü Metin Türel, Milli Takımlar eski Başdanışmanı Gündüz Tekin Onay, TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, Akçaabat Sebatspor Kulüb Başkanı Veli Sezgin ve Teknik Direktör Mehmet Birinci’nin yanı sıra bir çok teknik adam ve antrenör katıldı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay gecede yaptığı konuşmada, Türk futboluna hizmet etmiş, hocalar yetiştirmiş Trabzon’a teşekkür ettiğini belirterek, "Ülkemizin birliğe ve dirliğe ihtiyacı var. En önemli olan sporda barışı sağlamaktır. Dünya’da Türk antrenörü söz sahibi olmuştur. A Milli Takımın Dünya 3.’lüğü bir günde olmamıştır. Çalışma ve sabırla olmuştur. Türk antrenörlerinin çalışarak, azim göstererk bu başarıları arttıracağına inanıyorum" dedi.

Trabzonspor eski Kulüp Başkanı ve TÜFAD Onusal Başkanı Özkan Sümer ise Dünyü 3.’sü olmuş bir ülke olarak bu başarının arkasına sığınma gibi bir yanlışın içinde olmamaları gerektiğini kaydederek "Dünyü 3.’sü olmuş bir ülke olarak, bu başarının arkasına sığınma gibi bir düşüncenin içine düşersek bir takım değerlerimizi kaybetmiş oluruz. Antrenörlerin kalitesi için iyi bir yönetim kalitesine ihtiyaç vardı. O zaman Türk futbolu kalkınma içine girer, TÜFAD, Türk futboluna inanılmaz hizmetler sunmaktadır. Bu bir gönül işidir" diye konuştu.

Türkiye Futbol Antrenörleri Genel Başkanı İsmail Dilber ise Türk antrenörünün, Avrupa’daki antrenörlerden hiçbir farkı bulunmadığını belirterek "Biz Türk antrenörleri olarak, Türk A Milli Takımı’nın başına yabancı bir teknik direktörün getirilmesine karşıyız. Türkiye’de çok değerli antrenörler vardır" şeklinde konuştu.

Gecede Türk futboluna hizmeti geçmiş olanlara ve Trabzon futboluna katkısı olanlara plaket verilirken, plaketini Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek’in elinden alan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Bizim bizden başka dostumuz yok. Bir birimize destek olalım. Yabancı antrenöre hayır demeyelim. Biz işimizi iyi yapalım. Bizden iyisi yok" açıklamasını yaptı.

Türk futboluna ve Trabzon’da bulunduğu süre zarfında hizmetleri bulunan Ziya Doğan ise plaketini Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı’dan aldı. Trabzon’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ziya Doğan, "Çalıştığım illerde buradaki kadar birbirleri ile dayınışma içersinde olan bir futbol camiası görmedim. Trabzonspor’da çalıştığı dönemlerde TÜFAD Trabzon Şubesi’nin çok büyük desteğini gördüm. Türk insanı, futbolcusu ile antrenörü ile yetenekli. İmkanlar verilirse Avrupa’nın Türk futbolunda çekeceği çok şeyler var" dedi.

Ligde 31 gol ile gol kralı olan ve A milli takımın kampında bulunması nedeniyle geceye katılamayan Trabzonspor takım kaptanı Fatih Tekke’nin ödülünü ise Kulüp Basın Sözcüsü İbrahim Şahin, Teknik Direktör Şenol Güneş’in elinden aldı.

İbrahim Şahin, Trabzonspor’un artan bir ibre ile hep doğruları yaptığını ifade ederek, "Sezona Ziya Doğan hocamızla başlayarak, Şenol Güneş ile devam ettik. Türkiye liglerinde bütün doğruları yaptık. Futbol adına güzel görüntüler sergiledik. Lig sonunda bir uygulama nedeni ile tepkilerimizi saygı kuralları içinde gösterdik. Bu ödülü Fatih Tekke adına tüm Trabzonspor camiası için alıyorum" açıklamasında bulundu.

Ödül töreni ve konuşmaların ardından TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurattin Balaban, sanatçıların çok para istemeleri nedeni ile geceye sanatçı getirmediklerini belirterek, "Sizlerin iyi bir vakit geçirmeniz için ben elimden geleni yapacağım" dedi ve ceketini çıkartıp mikrofonu eline alarak şarkılar söyledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 12:32:45
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 16:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?