4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Balıkçılar yeni sezondan umutlu

Trabzon'da balıkçılar yaklaşan yeni sezon hazırlıkları için son rütuşlarını yapıyor. 1 Eylül'de yeni sezona merhaba diyecek olan balıkçılar, bu yılki balık sezonunun bereketli geçeceğine inanıyor. 

Palamutun Karadeniz'de şimdiden kendini gösterdiğini, bunun da bu yılki av sezonunun bereketli geçeceği anlamına geldiğini belirten 26 yıllık balıkçı Zafer Erkaya, buna rağmen çoğu balık türlerinin Karadeniz'de artık olmadığını söyledi. 

Erkaya, yasakla birlikte denizdeki bereketin arttığını ifade ederek, "Yaptığımız gözlemlere göre bu yıl palamut avı, geçen yılki bereketi aratmayacak gibi görünüyor. Durum böyle olunca da bu defa hamsi avı az oluyor. Palamut balığı genellikle hamsiyle beslendiği için hamsi avı ister istemez azalıyor. Eskiden bu denizlerde bol balık çeşidi bulunurdu, bugün için var olduğu söylenemez. Mesela lüfer, kofana, kırlangıç gibi balık çeşitlerine Karadeniz'de rastlamak neredeyse imkansız hale geldi. Tabi bunda insan faktörünün de etkili olduğunu düşünüyoruz" dedi. 

Teknelerini son rütuştan geçirdiklerini belirten Erkaya, "Yaklaşık 4 aylık sürede teknemizde de ufak çapta bir revizyon yapıyoruz. Makine dahil diğer aksamları tekrar gözden geçirerek teknemizi hazır hale getiriyoruz. Bizler genellikle Trabzon açıklarında avlanıyoruz" diye konuştu. 

Öte yandan, büyük tekneler için 1 Mayıs'ta başlayan av yasağı 1 Eylül'de sona erecek. Küçük tekneler (kayıklar) sürekli avlanma yapabiliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2006 Pazartesi 11:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?