30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Barınaktaki hayvanlar neden aç kaldı?

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Hayvanlara yemek verip seven Vali Okutan, hayvanlara daha sıcak davranılması gerektiğini belirterek "Ramazan nedeniyle lokantalar kapanınca ve buralardan yemek artıkları gelmeyince hayvanların aç kaldığını öğrendim. Burası il adına kazançlı bir tesis. Aslında burası bir ıslah merkezi, sokak hayvanları burada bakımdan geçtikten sonra kısırlaştırılıp sokağa bırakılıyor. Ancak içini gezdiğimde yerin sanki barınak gibi kullanıldığını tespit ettim. Diğer belediyelerinde islah merkezi kurmasını isteyeceğim. Vatandaşlarımızın sokaktaki köpeklere daha sıcak davranmasını bekliyoruz" dedi.

Öte yandan Vali Okutan, Hayvan Hakları Günü nedeniyle kendisi gibi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne gelen Doğayı Hayvanları Yaşatma ve Koruma Derneği Trabzon Şubesi üyeleriyle bir süre sohbet edip sorunlarını dinledi. Doğayı Hayvanları Yaşatma ve Koruma Derneği Trabzon Şubesi üyeleri de önce hayvanlara yemek verirken, daha sonra bir basın açıklaması yaparak hayvanlara daha hoşgörülü davranılmasını istediler.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 17:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?