5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Başbakan Erdoğan Trabzon'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletten başka hakem aranmamasını isteyerek "Sayın Baykal ve diğerlerine sesleniyorum, milletten başka hakem aramayın, millete gidin millete" dedi.


Başbakan Erdoğan, 19 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Trabzon 3. İl Olağan Kongresi'ne katıldı. Mevcut il başkanı Muhammet Balta ile eski il başkanlarından Ahmet Metin Genç'in yarıştığı kongrede konuşan Başbakan Erdoğan, 6,5 yılda yaptıkları hizmetleri sıraladı. Türkiye'yi küresel ölçekte itibarı olan saygınlığı olan bir ülke haline getirdiklerini ifade eden Erdoğan, sadece Türkiye'deki tarihi eserlere değil, dünyanın dört bir yanındaki ecdat yadigarına sahip çıktıklarını anlattı. Makamda, mevkide gözleri olmadığını, milletin hayır duasını alma niyetinde olduklarını kaydeden Başbakan Erdoğan "Milletin bize yüklediği emaneti bugüne kadar yere düşürmedik bundan sonra da asla düşürmeyeceğiz. Demokrasiyi hukuku, bu ülkenin geleceğini, bu ülkenin ideallerini 6,5 yıl boyunca nasıl sahiplendiysek bundan sonra da sımsıkı sahiplenmeye devam edeceğiz. Bu ülkeyi aşkla sevda ile heyecanla coşkuyla büyütmeye devam edeceğiz. Millete, milletin emanetine, egemenliğine dönük, demokrasiye dönük, hukuka,
laikliğe sosyal devlet ilkesine dönük her türlü saldırıya göğüs gerdik, göğsümüz yine siper etmeye devam edeceğiz. Kirli senaryolara, kirli tezgahlara boyun eğmedik bundan sonra da Allah'ın izniyle boyun eğmeyeceğiz. Çetelere, mafyaya ve karanlık örgütlere karşı mücadele verdik bu mücadelemizden de asla taviz göstermeyeceğiz" diye konuştu.


"Eğer AK Parti'den daha mı iyi biliyorsun o zaman milletini huzuruna çık, anlat. AK Parti'den daha iyisini mi yapacaksın, anlat. AK Parti'den daha iyi projelerin mi var çık anlat" diyen Erdoğan "Şimdi Sayın Baykal'ın dinlediğin zaman ne diyor 'Biz Cumhuriyet'ten daha eski bir partiyiz' Peki tek partili bir hayatını dışında niçin bu aziz milletim sizi tek başınıza iktidar yapmadı neden ? Demek ki milletim sizi kabullenmiyor. Baykal, geçen gün şöyle bir ifade kullandı. 'Başbakan ben sana güvenmiyorum' dedi. Sayın Baykal'ın bana güvenmesine ihtiyacım yok. Sayın Baykal şunu bilmen lazım, 4 seçime girdi AK Parti. 4 seçimde de bu millet, 4'ünde de AK Parti'yi 1. parti yaptı ve biz Türkiye'nin 81 vilayetinde ya birinci ya ikinci partiyiz, ya sen necisin ? 7 bölgenin 7'sinde de AK Parti birinci sen nerdesin ? 16 büyük şehrin 10 tanesinde kim var? AK Parti var sen nerdesin ? Sayın Baykal senin güvenmene ihtiyacım yok yeter ki milletim bize güvensin o yeter" şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında CHP Lideri Deniz Baykal ve diğer muhalefet partilerinin liderlerine seslenerek şunları söyledi:
"Sayın Baykal'a da diğerlerine de sesleniyorum. Milletten başka hakem arama, millete git, millete. Milletin meclisinden başka karar merci arama, askerin üzerinden siyaset yapma, polisin üzerinden siyaset yapma, bırak artık bu işleri, yargı üzerinden siyaset yapma. Niçin bu kadar dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyorsun anlamaya başladık sayın Baykal. Beyefendiler hizmet siyasetine eser siyasetine millet odaklı demokratik siyasete tenezzül etmiyorlar. Hükümet ile kurumlar arasında gerginlik oluşturmak için her türlü çareye başvuruyorlar. Demokratik erkler arasındaki uyumu yıpratmak niyetindeler. Askeri, polisi ve yargıyı istismar siyasetlerine alet edip buradan çıkar devşirmenin gayreti peşindeler, hem içerde hem dışarıda Türkiye'nin itibarını zedeleyip buradan kendilerini ikbal devşirmenin gayreti içindeler. Güven ortamını huzur ortamını zedeleyip hem Türkiye'ye hem bu aziz millete zaman kaybettirmenin gayreti içindeler."


"Her doğru her yerde söylenmez, sana dokunmayan yılan bin yaşasın" diyerek seslenen bir partiliye ise "Sana dokunmayan yılan bin yaşasın bizi böyle aldattılar. Yıllarımızı böyle çaldılar. Ömrümüzü böyle çaldılar. Sana dokunmayan yılan bin yaşasın, ya dokunursa ne olacak, biz sessiz kalamayız" diyen Başbakan Erdoğan, İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un "Yumuşak başlıysam kim dedi ki uysal koyunum, kesilir belki fakat çekmeye gelmez boynum. 'Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim, onun dindirmek için
kamçı yerim, çifte yerim" Adam aldırma da geç git diyemem. Aldırırım çiğnerim, çiğnenirim hakkı tutar kaldırırım. Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu" dizelerini okudu.


Erdoğan, "Er veya geç ölüm bizi bulmayacak mı ? haysiyetsiz ölmektense haysiyetli ölmek çok daha evladır. Bunu böyle bileceğiz" diyerek muhalefetin her hafta mahkeme kapısında olduğunu ve mahkeme kapılarını su yolu haline getirdiğini ifade ederek "Oralarda siyaset yaptığınız kadar biraz da Anadolu'nun yollarında, Trakya'nın yollarında siyaset yapın" dedi.


Başbakan Erdoğan, Trabzonlu girişimcilere de seslenerek "Her yerde söylüyorum. Gelin diyoruz şu sahilde yer tahsisini yaptık, her şeyini bitirdik. Kat karşılığı hesabıyla bu spor salonunun, sahanın ve stadın çevresini size verelim. Çok modern bir stadı da sahil kesiminde yapalım diyorum. Hamdolsun büyük bir kapalı spor salonuna Trabzon kavuşacak. Çünkü burada hamama girmiş gibiyiz" diye konuştu.
Kongrede yaptığı konuşmanın ardından Başbakan Erdoğan, Kapalı Spor Salonu'nun dışında vatandaşlarla görüşürken, daha sonra başbakanlığa ait otobüse bindi. Bu sırada yol kenarındaki bir apartmanın balkonundaki yaşlı kadını gören Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, otobüsten inerek yaşlı kadının evine çıktı. Emriye Yarar isimli 70 yaşındaki yaşlı kadını 5 dakika evinde ziyaret eden Erdoğan, daha sonra evden çıkarak Trabzon Valiliği'ne geçti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 19:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?