30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

'Başka bir aday etrafında birleşiriz'

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, aile olarak alacakları kararın ardından başkan adayı olup olmayacağını açıklayacağını söyledi.

Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdüren bordo-mavili takımın sabah Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı idmanı izleyen Kulüp Başkanı Nuri Albayrak, Galatasaray maçı ve yaklaşan kongre ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Pazar günü oynayacakları Galatasaray maçının kendileri için bir dönüm noktası olduğunu belirten Albayrak, bu maçı şehitlerimiz için oynayacaklarını söyledi. Türkiye'de artan terör olayları nedeniyle Galatasaray maçı dahil ilk yarıda kendi sahalarında oynayacakları tüm lig maçlarının hasılatını şehit ailelerine bağışlayacaklarını daha önce açıkladıklarını kaydeden Başkan Albayrak, "Bizim için, şehir için ve stadyuma gelecek olan Trabzonlular için güzel bir maç olsun istiyoruz. Bizim için bir dönüm maçı olacak. Bu maçı şehitlerimiz için oynayacağız" dedi.

Başkan Nuri Albayrak, Aralık ayında yapılacak olan kongrede başkanlığa tekrar aday olup olmayacağı ile ilgili olarak ise, "Henüz başkan adaylığı için bir karar vermedim. Aile kararı bizde çok önemli. Aile içinde vereceğimiz karardan sonra bunu kamuoyu ile paylaşacağız. 2 yıldır Trabzonspor'u yönetiyoruz ve izliyoruz. Bizimde izlediğimiz ve gözlemlediğimiz noktalar var. Onları da değerlendirip kararımızı vereceğiz" diye konuştu.

Bir Trabzonsporlu olarak ve Trabzonspor Kulübü Başkanı olarak kongre sürecinde yaşananlara üzüldüğünü ifade eden Albayrak, "Şehirde uzlaşma, tek liste ve tek aday gibi söylemler çok güzel şeyler. Ancak 2 yıldır Trabzonspor'da başkanlık yapıyorum. Bu insanlardan biri bugüne kadar kulübe gelip de eksiklikleri, artıları bize sunmamışlardır. Maalesef kongre olacağı günlerde insanlar geliyorlar, ortaya çıkıyorlar ve ondan sonrada 2-3 yıllık süreçte kimisi nam şöhret peşinde. Kimisi Trabzonspor üzerinden siyaset yapacak, kimisi ticaret yapacak. Trabzonspor'un şu anki konumuna kulüp başkanı olarak da camia adına da üzülüyorum" şeklinde konuştu.

Aralık ayında yapılacak olan kongrede adaylığını açıklaması durumunda, yönetim kurulunda değişikliklerin olacağını kaydeden Başkan Albayrak, "Ama şu anda adaylığımı açıklamış değilim. Bunla ilgili söylenecek pek fazla bir şey yok. Ne zaman adaylığımızı açıklarsak ondan sonra kamuoyuna devam edeceğimiz, etmeyeceğimiz arkadaşları bildiririz. Aday olursak bir değişiklik yapmak zorundayız. Yıprananlar, yorulanlar olmuştur. Yönetime devam edip de bir değişiklik yapmayacağız dersek doğru olmaz" açıklamasını
yaptı.

"BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN TRABZONSPOR'DUR"
Trabzonspor'da fazla başkan adayının olmasının sevindirici olduğunun altını çizen Albayrak, şunları söyledi:
"Gönül ister ki Trabzonspor'a 10 tane aday çıksın. Kongrede 6 bin delege oy kullanacak. Biz isteriz ki çok fazla aday çıksın ama şehrimiz ve Trabzonspor camiası bu kadar adayı kaldıracak durumda değil. Biz birlik ve beraberlik olmasından yanayız. Tek aday veya iki aday noktasında birleşip kongreye gitmesi gerekir. Şahsi kanaatim ise 3-4 adayın çıkması yerine 1 aday etrafında toplanıp Trabzonspor yeniden derlenip toparlanması gerekir.Trabzonspor'da birlik ve beraberlik bugüne kadar hiç olmadı. Ancak tek aday etrafında birleşilirse biz her zaman Trabzonspor'un faydası ve menfaati doğrultusunda Trabzonspor'a faydalı olacak insanların etrafından birleşiriz. Bizim için önemli olan Trabzonspor'dur".

Başkan Albayrak, son olarak yeni stat projesi ile ilgili olarak da şunları konuştu: "Ben yapılamayacağına inanmasam bu çalışmaları yapmazdık. Ben ne yaptığımı ve işimi iyi biliyorum. İstanbul'un göbeğinde böyle bir proje yapılıyor. Biz bu projeyi yaptırırken iki alternatif üzerinde duruyoruz. Hem liman projesi hem de stat projesi bunun yapılabilmesi için kanun çıkması gerekiyor. Bunla ilgilide gerekli çalışmalar yapılıyor. 1,5 ay içinde bu kanun maddesi meclise gelecek. 2011 yılında yapılacak olan gençlik olimpiyatları Trabzon şehri için, Trabzonspor için büyük bir kazanç. İnşallah bu avantajı değerlendirip stadyum projesini hayata geçireceğiz. Biz bunları hayal söylemiyoruz. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Bakanlığı ile konuşarak biz bunları söylüyoruz. İnsanlar sanki ortada bir şey yokmuş gibi insanları bu projenin yapılması noktasında bırakın gayreti, engellemeye çalışıyorlar. Bunu da hiç bir gücün engelleyebileceğine inanmıyorum, engelleyemezler".

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 16:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?