2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Başkan, şoförlerin dertlerini dinledi

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, meydanda bulunan belediye otobüs peronunda şoförlerle sohbet edip, yolcuların sorunlarını dinledi.

Otobüs şoförlerinin, dolmuş şoförleri tarafından zaman zaman taciz edildikleri yolundaki şikâyetini dinleyen Canalioğlu, "Tanjant yolunun açılmasıyla şehir içi trafiğine yeni bir düzen getireceğiz. Dolmuş şoförlerinden isteğim, otobüs duraklarında durmamalarıdır. Onların otobüs duraklarında durmaları, bizim otobüslerin duraklara yanaşamamasına ve dolayısıyla trafik sıkışıklığına neden olmaktadır" dedi.

Otobüs şoförlerinin sürekli halkla beraber olmaları nedeniyle Belediyenin aynası durumunda olduğuna işaret eden Canalioğlu, "Onun için şoförlerin yolcularla iyi diyalog kurmaları gerekir. Halkımız da durak harici yerlerde, özellikle trafik lambalarında duran otobüslere binmeye çalışmamalıdır. Trabzon’da trafikte bulunan her şoför gibi vatandaşlar da kurallara mutlaka uymalıdır" diye konuştu.

Otobüsler yenilecek

Başkan Canaliğlu, belediye otobüslerinin eski model olduğunu belirterek, "İmkânlarımız ölçüsünde otobüslerimizi yenilemeye çalışıyoruz. Temel hedefimiz vatandaşa sağlıklı ulaşım hizmeti sunmaktır. Otobüslerin özelleştirilmesi için mecliste çalışma başlattık. Bu çalışmaların 3-5 ay içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 18:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?