5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Başkan Canalioğlu'na salvo

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’ndan önce Trabzon halkının sonra bağımsız yargının hesap soracağını söyledi.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Milletvekili Mustafa Cumur, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nun bugün herkese yakın durmaya çalıştığını ve böyle bir görüntü vermek istediğini ifade ederek “Volkan Bey bugün seçim hazırlığı yapıyor. 5 yıllık görev süresinin son aylarında kömür dağıtımına başladı. Her partiden oy alacağını söylüyor. Acaba hangi halk kendisine oy verecek. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim okunmasını yasaklatan, çeşmelerdeki besmeleleri kaldırtan, şehrin farklı noktalarındaki hadis yazılarını söktüren, türbanlı belediye çalışanlarını sürgüne gönderen belediye başkanı nasıl olacak da tüm partilerden oy alabileceğini söylüyor. Trabzon halkının tüm bu yapılanları unuttuğunu düşünüyorsa yanılıyor” dedi.


AK Parti’nin Trabzon Belediye Başkan adayı bir hafta içerisinde açıklanacağını belirten Cumur “adayımız açıklandıktan sonra halka tüm bu gerçekleri hatırlatacağız. Halkımızın hafızasını tazeleyeceğiz. İnançlı insanlara yönelik olarak yapılan bu davranışların hesabını Trabzon halkı sandıkta mutlaka soracaktır” diye konuştu.
AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Trabzon Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları ile ilgili olarak ise açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Trabzon Belediyesi'ndeki yolsuzluklar gün yüzüne çıktı. Trabzon Belediyesi tarafından ihalesi yapılan İpekyol İş Merkezi satışında bu iş merkezinin 73 nolu bağımsız bölümünü satın alan kişinin belediye hesabına yatırdığı para belediyenin kayıtlarında gözükmüyor. Çünkü yatırılan bu para tahsil ediliyor. Bunun ortaya çıkmasından sonra 6 Aralık tarihinde çekilen para faiziyle yeniden belediyenin hesabına yatırılıyor. Belediyenin banka hesabına yatırılan 5,3 milyon YTL tutarındaki otopark ücretleri bankadan çekilerek amacı dışında kullanılıyor.

Otopark ücretlerinden 809 bin YTL'lik kısmının belediye gelirlerinde yer almadığı ortaya çıktı. Belediyenin su sayaçlarının okunması ihalesinde sahte belge hazırlayarak ihale kazanan firmanın sözleşmesinin feshedilmedi. Ve sahte belgeyle ihaleyi kazanan firmaya iş verildi. Tüm bunların hesabını Başkan Canalioğlu hukuka verecektir.

Bunun dışında otopark olamayacak yere imarla alakası olmayan düzenleme yapılmak suretiyle kendi yakınına rant sağlamasıyla ilgili ve daha niceleri hakkında Başkan hesap verecektir. Bunları halkımıza anlatacağız ve kararı vicdanlara bırakacağız. 29 Mart’ta önce halk tercihini yapacak sonra devam eden yargılamalar sonucunda çıkacak sonucu da Trabzon halkı görecek.”

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 15:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?