5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Başkanın inancı tam

SADRİ ŞENER'İN İNANCI TAM

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, kaybettikleri puanları en kısa sürede fazlasıyla telafi etmek istediklerini belirterek, "Şahsım ve arkadaşlarım, arzuladığımız hedeflere ulaşacağımıza inanmasak bu işi yapmayız" dedi.

Sadri Şener, Trabzonspor Dergisi'nin bu ayki sayısında yer alan yazısında, saha sonuçları ile ilgili olarak sıkıntılı günler yaşadıklarını söyledi. Şener, hedeflerinin kaybedilen puanları en kısa zamanda telafi etmek olduğunu belirterek, "Şahsım ve arkadaşlarım arzuladığımız hedefe ulaşacağımıza inanmasak bu işi yapmayız. Onun için takımımızı, stadımızı, yönetimimizi sürekli yeniliyoruz. Bunların hepsini zirvede olmak için yapıyoruz" dedi.

Saha sonuçları kadar kulübe katmaya çalıştıkları ekonomik girdileri fazlasıyla önemsediklerini belirten Şener şöyle konuştu, "Örneğin Solaklı Deresi ve Uzungöl'de sırasıyla 24 ve 8 megavat kurulu güce sahip iki hidroelektrik santralimiz var. Buradan 3 yıl sonra gelir elde etmeye başlayacağız. Hedefimiz bugünkü rakamlarla yılda 12 milyon liralık bir kaynak oluşturmak" dedi.

"YELKEN KULÜBÜ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri yanında bulunan marinayı devletten aldıklarını belirten Şener, "Bu marinanın 175 yat bağlama kapasitesi ve 55 bin metrekarelik çekek yeri var. Ana mendirek uzunluğu 750 tali mendirek uzunluğu ise 125 metre. Buradan para kazanmak için öncelikle bir yelken kulübü oluşturmak istiyoruz. Bu işleri iyi bilen birkaç firmayla görüşmelerimiz devam ediyor. Bağlama ve çekmeden yılda en az 2 milyon dolar gelir elde etme imkanına sahibiz. Bir de tekne imalatı, bakım ve akaryakıt

istasyonunu ekleyebilirsek gelir daha da artar. Rusya'ya komşuluğumuz nedeniyle bu ülkenin konsolosluğuyla da görüştük. İşletme veya ortaklık açısından destek olup olamayacaklarını bize önümüzdeki süreçte bildirecekler'' diye konuştu.

Şener, kulüp olarak yıllık 110 milyon lira civarında bir cirolarının bulunduğunu belirterek, "Trabzon ekonomisinde ilk 10 içindeyiz. Futbolcu ve hocalar dışında 180 çalışanımız var. Trabzonspor'un Trabzon ilindeki gelirleriyle İstanbul takımlarıyla mücadele etmek çok zor. Marka değeri ve bahsedilirlik artıkça sponsor gelirlerinin de yükseliyor. Türk Telekom ile 15 milyon lira tutarında 5 yıllık forma göğüs reklamı anlaşmamız var. Yıllık İddaa gelirimiz 4-5 milyon lira. 6-7 milyon lira da kambiyo gelirine

sahibiz. Avea ile yaptığımız anlaşmadan da yılda 5-6 milyon lira gelir bekliyoruz. Bu yıl da gelirimiz yaklaşık 110 milyon lira olur" şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu olarak planların her şeyden önce borçlarını azaltmak olduğunu belirten Şener sözlerini şöyle tamamladı: "Taksitlendirilmiş vergi, banka ve futbolcu transfer borçlarımız var. Bunlar yaklaşık 70-80 milyon lira. Ama bu Trabzonspor için çevrilebilir bir rakam. Bu noktada sizlerden tek beklentimiz, kulübün geleceği adına atmaya çalıştığımız adımlara destek olmanız ve takımımızı her sonuçta desteklemeniz."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 14:14:04
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 16:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?