30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Başoğlu adaylığa sıcak bakıyor

Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Türk-İş yönetiminin konfederasyonu iyi yönetemediğini ileri sürerek, delegeden bir talep gelmesi halinde hangi mevkide olursa olsun göreve hazır olduğunu söyledi.

Başoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret ettiği sendikanın Trabzon Şubesi'nde, 6-9 Aralık tarihlerinde yapılacak Türk-İş 20. Genel Kurulu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türk-İş'in Türkiye'nin ilk, en güçlü ve en büyük işçi sendikası konfederasyonu olduğunu belirten Başoğlu, sendikanın yönetim kurulunun bu gücün ve büyüklüğün farkına varamadığını ve bu doğrultuda hareket edemediğini ileri sürdü. Türkiye'de işsizlik sorununun can yakmaya devam ettiğini, asgari ücretin yeterli seviyeye getirilemediğini ve sendikaların önündeki engellerin kaldırılamadığını dile getiren Başoğlu, Türk-İş'ten bu sorunların çözümü noktasında bir girişimde bulunulmadığını iddia etti.

Türk-İş'e bağlı sendikaların sürekli üye kaybettiğini ve işçilerin "Türk-İş nerede?" diye sormaya başladığını kaydeden Mustafa Başoğlu, "Bir zamanlar yaptığı icraatla ve verdiği demeçlerle Türkiye'yi sallayan ve tarih yazan Türk-İş yönetimi, 4 yıldan beri yoğun bakımdan bir türlü çıkamamakta, koma halinden kurtulamamaktadır. Türk-İş Genel Kurulu'na çok az bir süre kala Türk-İş yönetimi kendi içinde seçilme telaşına kapılmış ve bu anlamdaki kulisleri hızlandırmıştır. Türk işçisinin, Türk çalışanının, Türk milletinin ve demokrasisinin sesi çıkan, sözü dinlenen güçlü bir Türk-İş'e ihtiyacı vardır" dedi.

"Sağlık - İş olarak bu kötü gidişin durdurulması için 6 Aralık'ta başlayacak olan genel kurulda bütün sendika başkanlarını ve şube yöneticilerini duyarlı olmaya çağırıyorum" diyen Başoğlu, Türk-İş'in kendi hizmetlerine ihtiyacı bulunduğunu ancak genel kurulda aday olup olmamasının tamamen delegenin tavrına bağlı olduğunu söyledi. Daha önce de genel başkanlık ve genel sekreterlik görevlerine aday olduğunu ancak seçilemediğini hatırlatan Başoğlu, "Türk-İş'in benim hizmetlerime ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Ancak kendiliğimden çıkıp aday olmam. Türk-İş'in kaderi delegelerin ellerindedir. Eğer bu yönde herhangi bir talep ya da destek gelirse hangi mevkide olursa olsun hizmete hazırım, bundan kaçmam" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 17:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?