5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Bayanlar Trabzon'a renk kattı

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk yarışını sürdüren Trabzonspor, Avni Aker'de bu sezon yüzde 90'ı dolu tribünler önünde oynuyor.61. dakika gösterisi, kolbastı ve horonla futbola renk katan Bordo-Mavili taraftarlar, bir yeniliğe daha imza attı. Erkekler ve bayanların oluşturduğu tezahürat korosu futbolun Trabzon'da cinsiyet ayrımı yapmadığını bir kez daha ortaya koydu.



Ligde 4 hafta sonra sahasında kazanarak şampiyonluk şansını sürdürmeyi başaran Trabzonspor'da bu sezon tribünlerin doluluk oranı zirve yapmış durumda. Bordo-Mavililer, Avni Aker'de oynadıkları tüm maçlarda yüzde 90'ın üzerinde bir doluluk oranı yakaladı. Önce 61. dakika şovu ardından kolbastı ve horon gösterileri daha sonra ise futbolcuların tribünlere maç öncesi fındık atmaları bu sezon Trabzonspor'un futbolumuza kattığı saha dışı yenilikler olarak yansıdı.

Son Gençlerbirliği maçında tribünde yer alan bayan taraftarların tezahüratları, Trabzon'da futbolun kadın erkek yediden yetmişe nasıl bir tutku ile sevildiğinin göstergesi oldu. Henüz cumhuriyet kurulmadan futbolla tanışan ve onu çok seven bir şehir Trabzon. "Bize Her Yer Trabzon" isimli kitaptan alınan ve tarihi tam olarak bilinmese de 50 yıl öncesine ait olduğu düşünülen siyah beyaz resim, Trabzon halkının futbolla ilişkisine ait tarihî bir belge niteliğinde. Aradan geçen uzun sürede değişen tek şey yöresel peştemalların yerini Bordo-Mavi formaların alması. Şehir dün olduğu gibi bugün de futbolla yatıp futbolla kalkıyor. Hâlâ sokaktaki teyzeler takımın 11'ini bir çırpıda sayıyor. Maçlarda nasıl oynaması gerektiğine dair yorumlar sadece erkeklerin değil hanımların da sohbetlerinin konusu olmaya devam ediyor.

Böylesi bir futbol sevgisinin olumlu yanlarının yanında takıma "baskı" olarak yansıması ise son haftalarda yeniden alevlenen bir başka tartışma konusu. Trabzon halkının futbol söz konusu olduğunda zor beğenen bir yapısı olduğu aşikâr. Bir sezonda 3 kupa alan teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı'nın dördüncü kupayı alamadığı (Oysa o sezon alınabilecek bir dördüncü kupa yoktur!!!) için eleştirildiği düşünülecek olursa eleştiri boyutunun ne düzeyde olduğu daha kolay anlaşılabilir. Bu anlamda Trabzonspor için arkasındaki genç-yaşlı, kadın-erkek topyekûn taraftar desteğinin avantaj ve dezavantaj olma özelliğini aynı anda gösterdiğini söylemek mümkün.

Başkan Şener, liderlik istiyor

Ligde hafta sonu deplasmanda Sivasspor'la karşılaşacak Trabzonspor'un Kulüp Başkanı Sadri Şener, Yiğidolar'ı yenmeleri halinde liderliğin bir ucundan tutacaklarını söyledi. Sivasspor'un başarısını takdir ettiğini belirten Şener, "Kısıtlı imkânlarına rağmen bu başarıyı gösteriyorlar. Onları tebrik etmek lazım." dedi. Trabzonspor'un da farklı bir takım olduğunu ifade eden Şener, "Bizim de hedeflerimiz var. Sivasspor ile 6 puanlık bir karşılaşma oynayacağız." diye konuştu.

Yattara: Kaybedersek biteriz

Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Yattara, Sivasspor'un yarıştaki doğrudan rakipleri olduğunu söyledi. Sivasspor maçını kaybetmeleri durumunda bütün umutlarının tükeneceğini dile getiren Yattara, "Gerçekçi olmak gerekirse o maçı kaybetmemiz demek, her şeyi kaybetmemiz anlamına geliyor. Dolayısıyla orada elimizden gelenden fazlasını yapmak zorundayız. Sivas maçı başka türlü bir maç olacak. Kaybetmemiz halinde şampiyonluk umudumuz büyük ölçüde biter." dedi.


 

Erdal Hoş ZAMAN
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 22:30:46
Güncelleme :21 Nisan 2009 Salı 22:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?