30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Bayıltan tören!

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Trabzon'da düzenlenen törende sıcağa dayanamayan bir öğrenci baygınlık geçirdi.

19 Eylül Gaziler Günü, Trabzon'da törenlerle kutlandı. Trabzon Valiliği önündeki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene Vali Yardımcısı Orhan Eyövge, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kılıç, 48. İç Güvenlik Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahadır Uçkan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Kıbrıs gazisi emekli Jandarma Kıdemli Başçavuş Yusuf Yılmaz, vatan uğruna canlarını verenlerin daima minnetle hatırlanacağını ifade etti. Yılmaz, savaş meydanlarının en büyük rütbesinin şehitlik olduğunu belirterek, "Vatan ve görev uğruna seve seve ölüme giden bu aziz milletin hayatta kalan evlatları, hak ettikleri gazilik ünvanını da büyük bir gururla taşımaktadır. Ulu Önder Atatürk de, gazi ünvanı ile anılmaktan büyük gurur ve onur duyduğunu her vesile ile ifade buyurmuşlardır. Vatan uğruna canlarını vererek göklere çekilen al sancağı orada tutanlar ve kanımızla renklendirdiğimiz ay ve yıldızdan gurur duyanlar, tarihin içinde ve unutulmazlar köşesinde
daima hatırlanacaktır" dedi.

Öte yandan Kıbrıs gazisi Yılmaz konuşma yaptığı sırada, bayrak tutan Merve Bakan isimli Trabzon Kız Meslek Lisesi öğrencisi sıcağa dayanamayarak baygınlık geçirdi. Öğretmenlerinin müdahalesiyle kendine gelen Merve daha sonra serin bir alana götürüldü.

Törene katılan gaziler daha sonra toplu olarak Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 12:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?