30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

'Baykal 30 yıldır sınıfta kalıyor'

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Baykal 30 senedir üst üste sınıfta kalıyor, halk ona tasdikname veriyor, ama gitmiyor. Kendi atadığı il başkanları, parti kurulları bunu görmüyor. Bazen güçlüden yana değil haklıdan yana olmak gerekir" dedi.

Sarıgül, Rize'nin İkizdere ilçesinde düzenlenen "Anzer Balı Kültür ve Turizm Şenliği"ne katılmak üzere geldiği Trabzon Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçimlerde halka ve sandığa küsülmeyeceğini ifade eden Sarıgül, "DSP, SHP ve ANAVATAN'ın oyları olmasaydı, CHP ne yazık ki barajın altında kalırdı" diye konuştu.

"Bana oy verirseniz 'Cumhuriyet kazanacak, Atatürk kazanacak' dediler, kaybettiler" diyen Sarıgül, "Atatürk'ü, Cumhuriyeti seçim terazisine koyma cüretini gösterdiler. Ama Atatürk ve Cumhuriyet kaybetmedi, bu densizliği yapanlar kaybetti. Cumhuriyet hepimizin Cumhuriyetidir, Atatürk hepimizindir. Bunları kimse artık siyaset malzemesi olarak kullanmasın" dedi.

Sarıgül, başarısız olanların gitmesi, başarılı olanların kalması gerektiğini ifade ederek, "Baykal ve arkadaşları demokratik devlet ve hukuk düzenini korumayı düşünmüyorlar, sosyal demokrasiyi iktidara getirmeyi düşünmüyorlar, sadece kendi yandaşlarını göreve getirmeye çalışıyorlar. Onların tek emeli İş Bankası'nın üzerinde oturmaktır. İş Bankası'ndan, CHP'den, imamların üzerinden ellerini çeksinler" ifadelerini kullandı.
AA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2007 Pazar 15:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?