30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Bayram tatili ilaç gibi gelecek

Trabzon'un Çaykara İlçesi’ne bağlı turizm merkezi Uzungöl’deki turistik tesisler Ramazan Bayramı tatilinde yerli turistleri bekliyor.

Uzungöl Belde Belediye Başkanı Mehmet Nuh Alibeyoğlu, Uzungöl'de Ramazan ayı boyunca turizm faaliyetlerinin düşük seyrettiğini belirterek Ramazan Bayramı tatilinde yerli turistleri Uzungöl’e beklediklerini söyledi. Ramazan aylarında genellikle Uzungöl’de turizm faaliyetinin yok denecek kadar az olduğuna dikkat çeken Alibeyoğlu “Ramazan ayında tesisler yüzde 10 doluluk oranı ile çalışır. Ancak Ramazan Bayramı tatili nedeniyle bir canlılık bekliyoruz” dedi.

Uzungöl'de turizmi 3 aydan 6 aya çıkarmak için çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Mehmet Nuh Alibeyoğlu “İlkbahar ve sonbahar aylarının ilk aylarında fiyatları aşağıya çekmek suretiyle tur şirketleri ile bu yönde bir çalışmamız var. Fiyatları düşürüp insanları diğer aylar da buraya çekmek istiyoruz. Turizmin burada 3 aydan 6 aya çıkmasını istiyoruz. Trabzon ve Rize Valilikleri ile birlikte Milli Prodüktivite Merkezi Bölge Müdürlüğü başkanlığında bir çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

Uzungöl Belediye Başkanı Mehmet Nuh Alibeyoğlu, Uzungöl'ün kirlenmesine izin vermeyeceklerini de belirterek “Gölle ilgili tek sıkıntımız gölün üzerindeki foseptiklerdir. Kanalizasyon sistemimiz devreye girdiği zamanda bu problem ortadan kalkacak. Balık çiftliklerinin de göle getirdiği bir takım şeyler var. Onlarla ilgili olarak da Çevre Bakanlığı’nın bu yönde bir çalışması var. Uzungöl'de bulunan tesislere ya arıtma sistemi kurdurulacak ya da balık çiftlikleri başka bir yere taşınacak. Uzungöl'ün doğal güzelliğinin korunması için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Alt yapı çalışmalarımızı da tamamladık” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 13:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?