30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Bebeğini ölüme terk etti 25 yıl yedi

Trabzon'da 1.5 yıl önce gayri meşru dünyaya gelen bebeğini karton kutu içine koyarak bir apartmanın merdiven altına bırakıp soğukta ölüme terk eden genç kadın 25 yıl ağır hapis cezasına çarptırılırken, ona yardım ettiği gerekçesiyle yargılanan annesine ise 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar Sebahat K. (19) ile annesi Sakine K. hazır bulundu. Anne Sakine K. ifadesinde kızı Sebahat'a yeni doğan çocuğu atmasını söylemediğini belirterek, "Ben hastaneye götürdüm. Oradan çıktım daha sonra da ilgilenmedim. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" dedi. Kızı Sebahat K. ise annesinin olayda suçu olmadığını söyleyerek, "Beni hastaneye götürdü. Çocuğu ölü bulunduğu yere bırakırken annem yanımda yoktu" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Sebahat K.'ya çocuğunu kasten ölümüne neden olmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, bu cezasını daha sonra 25 yıl ağır hapis olarak belirledi. Anne Sakine K.'ya da önce ağırlaştırılmış müebbet cezası verirken, daha sonra bu cezasını 8 yıl 4 ay ağır hapis olarak belirledi.

Trabzon'un Yeni Mahalle Semti Sahil Caddesi'nde 31 Mart 2006 tarihinde bir apartmanın merdiven altında karton kutu içinde 10-15 günlük bir bebek soğuktan ölmüş olarak bulunmuştu. Olaydan birkaç gün sonra bebeğin annesi Sebahat K. Trabzon'da bir kafede yakalanırken, annesi Sakine K. da gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 18:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?