5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Belediyeden iki sanatsal eser

TRABZON BELEDİYESİ’NDEN İKİ SANATSAL ESER

Trabzon Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Trabzon Belediyesi’ne iki yeni eser daha kazandırıldı.

Trabzon Belediyesi tarafından organize edilen 5. Ulusal Fotoğraf Yarışması ile 8. Ulusal Karikatür Yarışması’na katılan eserlerin yer aldığı iki ayrı eser oluşturuldu.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bastırılan kitapların, ulusal nitelikteki yarışmanın bir belgesi ve arşivi olduğunu ifade ederek, “Trabzon Belediyesi olarak eğitim ve kültür faaliyetleri öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Belediye olarak sanatın ve sanatçının hep yanında olacağız. Kısa bir zaman önce yapılmış yarışmalarda dereceye girmiş ve sergiye layık görülen eserleri kitaplaştırdık. Trabzon Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenlen düzenlenen ‘Dereleri kirletmenin binbir yolu’ konulu 8. Ulusal Karikatür Yarışması ve ‘Anadolu’da Yaşam’ isimli 5. Ulusal Fotoğraf yarışması sonucunda ödüle ve sergiye layık görülen eserlerin yer aldığı iki albümü kitaplaştırıldık. Türkiye geneleninde 78 sanatçının 130 eserle katıldığı 8.Ulusal Karikatür Yarışması albümünde 63 eser bulunmaktadır. Yine 223 fotoğraf sanatçının 789 eserle katıldığı 5.Ulusal Fotoğraf Yarışması albümünde 64 eser yer almaktadır. Toplamda ilk etapta 3 bin adet bastıran albümler sanatçılara, kütüphanelere, kamu kurum kuruluşlarına, okullara ve Trabzon dışından katılan yarışmacılara gönderilecektir” dedi.

Gümrükçüoğlu, kitapların basılmasında sponsor desteği veren firmalara da teşekkür ederek, “Bu eserlerle şehrimizin doğal, kültürel, sanatsal ve tarihsel özelliklerini yurt çapında ve uluslar arası boyutta tanıtımını amaçlamaktayız. Bu eserlerin kitaplaşmasında sponsor olan arkadaşlarımıza ve yarışmalara güzel eserleriyle katılan arkadaşlar ile Başkan Yardımcımız Hüseyin Turan’la birlikte Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu çalışma onların eseridir” diye konuştu.

TRABZON BELEDİYESİ’NDEN İKİ SANATSAL ESER
TRABZON BELEDİYESİ’NDEN İKİ SANATSAL ESER
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 11:27:03
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 20:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?