30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Beşikdüzü Festivali...

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde bu yıl 6.'sı düzenlenen 'Beşikdüzü Kültür, Sanat ve Deniz Festivali' kapsamında 20 Mayıs 2000 tarihinde yaşanan tekne faciasında hayatını kaybeden 38 kişi anıldı. 

Festivalin son günü etkinliklerine sabah saatlerinde ilk olarak Beşikdüzü Belediyesince 84 çocuğun Beşikdüzü Merkez Sağlık Ocağı'nda sünnet ettirilmesiyle başladı. Sünnet olan çocuklar, faytonla ilçe merkezinde gezdirilirken, çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra Doğu Gözaçan Kültür Parkı'nda bulunan Deniz Şehitleri Anıtı önünde 20 Mayıs 2000 tarihinde yaşanan tekne faciasında hayatını kaybeden 38 kişic için anma töreni düzenlendi. Törene Beşikdüzü Kaymakamı Bayramali Köse, Belediye Başkanı Mehmet Kalay ile faciada hayatını kaybeden vatandaşların yakınları katıldı. Ölenlerin yakınları kazada hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı pano önünde uzun süre gözyaşı döktü. Kaymakam Bayramali Köse ve Belediye Başkanı Mehmet Kalay törenin sonunda kayıkla denize açılarak, kazanın meydana geldiği yere çiçek bıraktılar. 

Öte yandan Çeşmeönü Limanı'nda ''Mayıs Yedisi'' geleneği kapsamında inekler denizde yıkanırken, Kaymakamı Bayramali Köse ve Belediye Başkanı Mehmet Kalay birlikte inek yıkadı. Festivalin bu akşam ünlü sanatçı Muazzez Ersoy'un vereceği konserin ardından sona ereceği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2007 Pazar 14:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?