30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Beşiktaş 7 dakikada savruldu

Beşiktaş, Trabzon'da ilk yarı coştu, ikinci yarı Karadeniz fırtınasına kapılınca 7 dakikada savruldu.


Turkcell Süper Lig'de 22. haftanın en önemli maçında Beşiktaş, 2-0 öne geçtiği Trabzon deplasmanında şok bir yenildiyle eli boş ayrıldı.

Beşiktaş'ta, mağlubiyetin nedeni olarak savunma hataları dikkat çekerken, 2 gol atan Trabzonsporlu Umut Bulut alkış aldı.

Fenerbahçe, yarın akşam Antalyaspor'u mağlup ederse, siyah-beyazlı takımın liderle arasındaki puan farkı 11'e çıkacak.

8. dakikada Gökdeniz'in pasıyla topla buluşan Ceyhun, Toraman'dan sıyrıldıktan sonra plase vurdu. Top az farkla dışarı gitti.

20. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Delgado'nun plase vuruşunda Tolga, topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

24. dakikada Bobo'nun ceza sahası girmeden sağ ayağıyla sert şutunda Risp'e çarpan top ağlara gitti: 1-0

36. dakikada Koray'ın vuruşunda kaleci Tolga'dan dönen topu Ricardinho, boş kaleye gönderdi: 2-0

38. dakikada kaleci Runje'yi geçen topa Celalettin'in vuruşunda, Ali Tandoğan topu çizgi üzerinden çıkardı.

53. dakikada Ersen Martin, savunmanın arkasına atılan topa ceza yayı üzerinde sert vurdu. Runje'nin solundan top filelerle buluştu: 2-1.

55. dakikada Beşiktaş savunmasının uzaklaştıramadığı topu Ceyhun kafayla Umut'a indirdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Umut'un plasesi skora eşitlik getirdi: 2-2.

60. dakikada Ayman'ın soldan ortasında ceza alanı içindeki Umut, topu diziyle ağlara gönderdi: 3-2.

73. dakikada Beşiktaş savunmasının büyük hatası sonrası topu önünde bulan Ersen Martin'in volesinde Runje gole izin vermedi.

TRABZONSPOR: 3 - BEŞİKTAŞ: 2

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: M. Selçuk Dereli, Baki Tuncay Akkın, Mustafa Sönmez
Trabzonspor: Tolga, Musa (Dk. 46 Ferhat), Risp, Erdinç, Celaleddin, Mustafa (Dk. 46 Ersen Martin), Hüseyin, Ayman, Ceyhun Dk. 90 Çağdaş), Gökdeniz, Umut
Beşiktaş: Runje, Baki 8Dk. 88 Ali Güneş), Ali Tandoğan (Dk. 64 Mustafa Doğan), İbrahim Toraman, Koray, İbrahim Üzülmez, Delgado, Serdar, Nobre, Richardinho, Bobo.
Goller: Dk. 24 Bobo, Dk. 36 Richardinho (Beşiktaş) Dk. 53 Ersen Martin, Dk. 55 ve 60 Umut Bulut (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 31 Hüseyin, Dk. 37 Umut, Dk. 37 Ceyhun, Dk. 47 Risp (Trabzonspor), Dk. 26 Baki, Dk. 63 İbrahim Toroman (Beşiktaş)

NOTLAR

MAÇA İLGİ BÜYÜK


Hüseyin Avni Aker Stadı'nın tribünlerinde yaklaşık 20 bin bordo-mavili taraftar yer alırken, yaklaşık 100 kişilik siyah-beyazlı taraftar grubu da kendilerine ayrılan bölümde takımına destek verdi.


YATTARA, MAÇ KADROSUNDA YOK


Trabzonspor'da, kasıklarında ağrı hisseden ve bugün MR'ı çekilen İbrahima Yattara, ligin ilk yarısında olduğu gibi yine Beşiktaş maçında takımdaki yerini alamadı.

Teknik direktör Ziya Doğan, Gineli oyuncunun yerine Mustafa Keçeli'ye ilk 11'de şans verdi.


BEŞİKTAŞ CEPHESİ


Beşiktaş'da ise sakatlıkları bulunan Gökhan Zan ve Kleberson, Trabzonspor karşısında takımdaki yerlerini alamadılar.

Teknik direktör Jean Tigana, İbrahım Akın'ı da Trabzon'a götürmezken, sakatlığının ardından 3 hafta sonra kadroya alınan Fahri ise yedek kulübesinde oturdu.

Trabzonspor'da forvette Gökdeniz Karadeniz ile Umut Bulut görev alırken, Beşiktaş'da ise yabancı oyuncular Nobre ve Bobo görev yaptılar.

Karşılaşma öncesi Trabzonspor'un eski teknik direktörü Urbain Breams'a, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Caniloğlu tarafından 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın Trabzon'a alınmasında gösterdiği katkıdan dolayı fahri hemşehrilik beratı verildi.

Trabzonspor Taraftarlar Derneği, maraton tribününün üst bölümünde Trabzonspor'un 6 kez şampiyonluk kazanan kadrolarının posterlerini astı.

Trabzonspor PAF ile Beşiktaş PAF takımları arasında Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan maç 2-2 beraberlikle sona erdi.

Karşılaşma öncesi Trabzonspor taraftarlar dernekleri, 2 bin adet Trabzonspor ve 3 bin adet Türk Bayrağı posteri dağıttılar. Atatürk resminin de bulunduğu Türk Bayrağı posterinin alt kısmında ise "Biz Trabzonluyuz, Biz Türk'üz, Hepimiz Mustafa Kemal'iz"yazısı dikkati çekti.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci, Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Trabzonspor taraftarları stada, "Cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın ağabeyi, Beşiktaş'ın velisi, hoşgörü abidesi Yahya Efendinin vatanı Trabzon'a hoşgeldiniz" yazılı pankart ve büyük bir bordo-mavi bayrak astılar.

Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2007 Cumartesi 19:10:50
Güncelleme :26 Şubat 2007 Pazartesi 11:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?