5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Bir annenin yürek yakan dramı!

Depremde kocasını yitiren, iki çocuğunu evlatlık veren kalp hastası kadın, "Birlikte ölelim anne" diyen kızının geleceği için gazeteye ilan verdi..


Trabzon'da, 12 yaşındaki kızı . ile birlikte sefalet içinde yaşayan 44 yaşındaki A. E., yerel bir gazeteye böbreğini satmak için ilan verdi. Görenleri şaşırtan "Acil Satılık Böbrek" yazılı ilanın ardından yürek sızlatan bir dram çıktı.

BİR DE TACİZE UĞRADI
A. E.'in hayatı, 1999'da yaşanan Marmara depreminin ardından altüst oldu. Depremde ağır yaralı olarak 3 çocuğu ile birlikte kurtulan E., eşini kaybetti. Çocuklarıyla Konya'da yaşamaya başlayan E., bakamadığı için çocukları V. (8) ve A.'yı (5) istemeyerek de olsa evlatlık vermek zorunda kaldı. Kızı C.'yle birlikte kalan, genç kadın, komşularının aracılığıyla yaşlı bir adamla evlendirildi.

Ancak E., kızının okumasına izin vermeyen bu kişiden boşanarak kız kardeşinin Antalya'daki evine sığındı. Burada da eniştesinin tacizine maruz kalan talihsiz kadın, tekrar memleketi Trabzon'a döndü. Yaşadığı sıkıntılardan kurtulabilmek ve ilköğretim okuluna giden küçük kızının rahat bir yaşam sürmesini sağlayabilmek isteyen anne, sonunda böbreğini satmaya karar verdi. Çaresiz anne, geçen hafta yerel bir gazeteye "Acil Satılık Böbrek" ilanı verdi.

Tek çarem bu kaldı..

Kızının yaşadıkları acılar nedeniyle depresyon tedavisi gördüğünü anlatan anne E., şunları söyledi: "Bana 'Anne dünya çok kötü. Gelberaber intihar edip kurtulalım. Ben sensiz ölmek istemiyorum' diyor. Bu sözler karşısında yapmak gereken tek şeyin böbreğimi satmak olduğunu düşünerek gazeteye ilan verdim. 300 bin liraya böbreğimi satacağım."

İha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 10:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?