5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Bir can aldı, üç can verdi

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde geçtiğimiz Ocak ayında eşini 20 yerinden bıçaklayarak öldüren şahıs, beyin kanaması sonucu hayatını kaybedince organları ailesi tarafından bağışlandı.

Beyin kanaması sonucu ölen Adnan Karadeniz’in (44) böbrekleri Erzurum ve Samsun’a, karaciğeri ise İstanbul’a gönderildi. Vakfıkebir ilçesinde 5 Ocak 2009 tarihinde 4 çocuk annesi eşi Nuran Karadeniz’i, geçirdiği bir anlık cinnet sonucu 20 yerinden bıçaklayarak öldüren Adnan Karadeniz olay sonrası tutuklanarak Trabzon’daki Bahçecik Cezaevi’ne konulmuştu. Yaşadığı olayın pişmanlığı ile büyük bir psikolojik travma yaşayan ve beyin kanaması geçiren Karadeniz, 27 Mart günü Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bir haftadır hastanede tedavi altında bulunan Adnan Karadeniz, dün hayatını kaybederken, beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları çocukları tarafından bağışlandı. Bağışlanan böbreklerinden biri Samsun’a biri Erzurum’a ambulanslarla gönderilirken, karaciğeri ise İstanbul’da bir hastaya nakledilmek üzere uçakla İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi.

Öte yandan Trabzon'da son 2 yılda organ bağışında bulunan toplam 7 kişiden alınan organlar 21 kişiye hayat verdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 12:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?