4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Bisiklet şampiyonası başladı

Büyükler ve Gençler Türkiye Yol Şampiyonası Bisiklet Yarışları Trabzon'da başladı.


Karadeniz Sahil Yolu Ayasofya Kavşağı'nda başlayan, 20 takım ve 77 sporcunun katıldığı zamana karşı yapılan yarışların ilk gününde genç bayanlar 6 kilometre, büyük bayanlar 10 kilometre, genç erkekler 19 kilometre, büyük erkekler ise 30 kilometrelik parkuru tamamlayacaklar. Sahil yolu Ayasofya-Akçaabat istikameti arasında yapılan ve 3 gün sürecek yarışların ilk gününde sporcular birer dakika arayla yarıştı. Türkiye Bisiklet Federasyonu Denetleme Kurulu Üyesi Ünal Genç, Trabzon'da Türkiye Yol Şampiyonası
Bisiklet Yarışları'nı yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Güzel ilimiz Trabzon'da bu yarışları yapmaktan dolayı mutluyuz. İnşallah kazasız, belasız yarışları tamamlayarak misafirlere güzel yarış izlettirmek istiyoruz. Bay-bayan büyükler ve gençler kategorilerinde yapılacak olan yarışlar 3 gün sürecek. 26 Haziran Cuma günü de kupa töreni düzenleyeceğiz" dedi.
Öte yandan müsabakalar öncesi 15 gün önce vefat eden milli bisikletçi Rıfat Çalışkan'ın anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 12:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?