5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Bisikletle hacca gidiyor!

Özbekistanlı Abdul Zattar, hacca bisikletle gidiyor. İki aydır yollarda olan Zattar, Hac yolunun kendisi için problem olmadığını belirterek, Allah'ın resulünü görmeye gittiğini söyledi.

Özbekistan'ın Başkenti Taşkent'den 22 Mart 2009'da yola çıkan hacı Abdul Zattar, iki aydır bisikletiyle yollarda. Sırasıyla Türkmenistan, Azerbeycan ve Gürcistan'dan sonra Türkiye gelen Zattar, buradan da Suriye ve Ürdün'ü geçtikden sonra Suudi Arabistan'a giderek Mekke'ye geçecek. Yaklaşık 4 aylık zamandan sonra Mekke'ye varacak olan Abdul Zattar, 4. kez hac görevini yerine getirecek.

62 yaşında olan Özbekistanlı hacı Ablu Zattar, 4. kez hac görevini yerine getireceğini belirterek, "Allah'ın izniyle 4. kez hac görevini yerine getireceğim. Hac yolu benim için hiç sorun değil. Allah'ın Resulü'nü göreceğim. Bu bendeki bütün yorgunluğu alıyor" dedi.

İki aylık bir yolculuktan sonra Türkiye'ye geldiğini belirten Zattar, "Ben emekli bir insanım. Ailem Özbekistan'da, 4.kez hacca gidiyorum. Daha öncede yine bisikletle giderek bu görevimi yerine getirdim. Yollarda her hangi bir sıkıntım olmadı. Herkes bana çok yardımcı oluyor. Trabzon'da da herkes bani sahiplendi. Türk insanı çok farklı, hacca gittiğimi duyan herkes bana yardımcı olmak istiyor" diye konuştu.

Zattar, 2011 yılına kadar Mekke'de kalacağını belirterek, İslam ilmi konusunda bilgiler aldıktan sonra tekrar Özbekistan'a döneceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 19:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?