2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

'Biz bayrak yakmadık ki!

Trabzon’da dün Kunduracılar Caddesi’nde TAYAD adına bildiri dağıtırken, "Bayrak yakıyorlar" söylentisi üzerine binlerce kişi tarafından linç edilmek istenen 5 kişi bugün sabah saatlerinde geniş güvenlik tedbirleri altında Trabzon Adliyesi’ne getirildi.

Kahramanmaraş Caddesi’nde dün öğle saatlerinde kırmızı zemin üzerine sarı harfle "Tecritleri kaldırın, ölümleri durdurun, TAYAD’lı Aileler" yazılı pankart açarak giydikleri özel yelekle slogan atıp, bildiri dağıttıkları ve bu esnada kendilerine ikazda bulunan emniyet görevlilerine "Siz bizi durduramazsınız. Bir şey sorma hakkınız yok. Kanunları sizden iyi biliyoruz" diyerek saldıran ve çevrede biriken vatandaşlarla kavga ederek 2 kişiyi darp eden ve ardından "Bayrak yakıyorlar" iddiasıyla binlerce kişi tarafından linç girişiminden kurtarılan gençler, bugün Trabzon Adliyesi’ne çıkartıldı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nden çıkışta 5 gençten Zeynep Erduğrul, polis minibüsüne binerken "Biz bayrak yakmadık; bu olay provakasyon" diye bağırdı. Ardından minibüsle hemen yanda bulunan Trabzon Adliyesi’ne getirilen Çetin Güven (27), Zeynep Erduğrul (25), Emre Bakır (27), İhsan Özdil (22) ve Nurgül Acar (20) isimli gençler için önce Adlı Tıp Kurumu’nda doktor raporu alındı.

Daha sonra ifadeleri alınmak üzere Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilen gençlerden Zeynep Erduğrul, bekleme sırasında "Bayrak yakma diye bir olay yok. Bu yalan üzerimize atıldı" dedi.

Bu sırada çevrede bulunan bir kişi "O zaman ne işiniz var burada?" diye sordu. Bu soru üzerine Erduğrul, "Bu olay provakasyon. Biz manyak mıyız bayrak yakalım. Öyle bir şeyi gören ve duyan yok" diyerek tepki gösterdi.

Daha sonra zanlılar, "Slogan atarak halkı güvenlik güçlerine karşı kışkırtmaya çalışmak, toplumda infiale yol açacak davranışta bulunmak, görevli memura mukavemet, saldırı ve sokakta bulanan vatandaşı darp etmek" suçlarından Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

Bu arada 6-7 kişilik bir grup adliye binası önüne gelerek arkadaşlarının adliyeye çıkartılışı sırasında kendilerine destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 13:11:29
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 11:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?