30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Böbrek var para yok

Trabzon'da Feyzanur Kazancı isimli 10 yaşındaki böbrek hastası kız, babasının böbreklerinden birinin kendisine nakil edilmesi için gerekli para bulunulamazsa, bundan sonraki hayatını diyaliz makinesine bağlı olarak geçirmek zorunda kalacak. 

Boztepe Mahallesi'nde oturan Kazancı ailesinin en büyük kızları olan Feyzanur Kazancı, bir süredir böbrek rahatsızlığı yaşıyor. Osman Altıntaş İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Feyzanur, halsizlik, baş ağrısı, göz kararması gibi rahatsızlıklar nedeniyle okulundan ve arkadaşlarından geri kalırken, yapılan doktor muayenesinde böbrek hastası olduğu ortaya çıktı. Kızının böbreklerinin ikisinin de görev yapamaz hale geldiğini belirten baba Mustafa Kazancı (35), kızının böbrek nakline ihtiyacı olduğunu ancak maddi durumlarının bu nakli yaptırmaya yetmediğini söyledi. 

Maddi sıkıntı içinde olduklarını belirten elektrik ustası baba Kazancı, "Böbrek nakli için Ankara Hacettepe Üniversitesi ve Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi'ne başvurduk. Ben kızıma böbreklerimden birini vermeye hazırım. Ancak 40 bin dolar civarında bir maliyeti var. Bizim de buna gücümüz yok. Parayı tedarik edebilirsek kızım ameliyat olacak ve sağlığına kavuşacak. Hayırsever vatandaşlarımızın yardımına ihtiyacımız var" dedi. 

Feyzanur Kazancı ise hastalığı nedeniyle okuluna gidemediğini ve derslerinden geri kaldığını belirterek, "Gözlerim bulanık görüyor. Karnım ağrıyor, başım ağrıyor, koşamıyorum, oynayamıyorum. Parka gidemiyorum. Ama en çok anne ve babamın benim için üzülmesini istemiyorum" diye konuştu. Anne Elmas Kazancı (31) ise kızının hastalığının kendilerini çok üzdüğünü kaydederek, "Kızım hastasın denildiğinde hemen kızıyor, ağlıyor. Onun üzülmesi bizi daha çok üzüyor. Sürekli başı ağrıyor, yorgunluk hissediyor. Bu da onu sinirli yapıyor. Kardeşleriyle bu nedenle kavga ediyor" şeklinde konuştu. 

Feyzanur'dan başka Kader (7), Beyzanur (5) ve 9 aylık Yusuf Işıkhan isimli çocukları bulunduğunu ifade eden anne Kazancı, kızlarına böbrek nakli yapılmaması durumunda ömrünün sonuna kadar diyalize muhtaç yaşayacağını ve bu nedenle büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 11:56:01
Güncelleme :27 Şubat 2007 Salı 12:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?