5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Bölücü şova isyan!

ŞEHİT AİLELERİNDEN TEPKİ

Trabzon Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca, PKK'lıların Türkiye'ye giriş yaparak serbest bırakılmasına sert tepki göstererek, devletin vermiş olduğu övünç ve beraat madalyalarının bir anlam kalmadığını söyledi.

Trabzon Şehit Aileleri Derneği binasında basın toplantısı düzenleyen İsmail Karaca, Terörist başının İmralı'dan verdiği talimatlar doğrultusunda PKK yandaşı bir grup çapulcunun katılımıyla oluşturulan sözde barış grubunun Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yaptığını belirterek "PKK'nın siyasi uzantısı olan DTP'de bu vatan hainlerini büyük bir coşkuyla kahraman gibi karşılamışlardır. Maalesef devletin bütün kurum ve organları da bu bölücü şovu sadece izlemekle yetindiler. Oysa ki bu şovu televizyonlarının başında izleyen şehit aileleri, yakınları ve duyarlı Türk vatandaşlarının içi kan ağlamaktadır. Bu durum son derece onur kırıcı bir tablodur. Devletler ve onun bir unsuru olan insanlar onurları için yaşarlar, oysa yaşanan bu olaylar bu vatan için canını seve seve veren şehitlerimizin ailelerinin ve gazilerimizin onurlarını ayaklar altına almıştır" dedi.

Karaca, şehit ailelerinin ve yakınlarının içinin kan ağladığını ifade ederek "PKK yandaşları resmen dalga geçiyor. Hükümet milleti kandırıyor, şehit ailelerinin içi kan ağlıyor, Bu ülke sorunu ve vatan sorunudur. Yalandan mahkeme kuruluyor. Dağdan getirdikleri 8 teröristle barış sağlayacaklarmış buyursun sağlasınlar. İçim çok dolu bunun sonu yok, artık televizyon izleyemez olduk" diye konuştu.

Şehit annelerinin sözünü hatırlatan İsmail Karaca, "Ne kadar acı bir durum, devletin verdiği övünç ve berat madalyalarının bir anlamı kalmadı. Terörist annesiyle şehit annesini bir araya getiren bir açılım istemiyoruz böyle bir saçmalık olmaz. Diyorlar ki analar ağlamasın hangi analar ağlamasın, şehit anaları mı yoksa terörist analarımı buna bir açıklama getirsinler" şeklinde konuştu.

Tunceli'de Şehit olan Komiser Fatih Tolga Özer'in annesi Nur Özer ise oğlunun en güzel görevi yerine getirerek şehit olduğunu kaydederek "Sanki Çanakkale'de zafer kazandılar da kahraman gibi karşılanıyorlar. Onlar affedilecekse bana çocuğumu getirsinler" diyerek tepkisini dile getirdi.

Trabzon Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca, bu olaya tepki olarak Cumartesi günü Ortahisar Mahallesinden Atatürk Anıtına kadar şehit aileleriyle beraber sessiz bir yürüyüş yapacaklarını belirtti.

ŞEHİT AİLELERİNDEN TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 17:37:05
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 12:05:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?