5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Bombalama davasında tutuklu kalmadı

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde yaklaşık 7 ay önce bir birahaneye atılan el bombasının patlaması sonucu 9 kişinin yaralanmasıyla ilgili davada 7 sanığın yargılanmasına devama edildi. Mahkeme heyeti, davanın 2. duruşmasında tutuklu 6 sanık için tahliye kararı verdi.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar G.B., M.Y., O.T.B., H.A., C.B. ve M.B. ile tutuksuz olarak yargılanan B.D.G. hazır bulundu.

Haklarında "Genel güvenliği kasten tehlikeye sokulmasına yardım etmek, kasten adam öldürmeye teşebbüse yardım etmek, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi, mala zarar vermeye yardım etmek ve azmettirmek" suçlarından dava açılan sanıklar, duruşmadaki ifadelerinde üzerlerine atılı suçlamaları kabül etmedi.

Mahkeme heyeti "Tutuklu sanıklar G.B., M.Y., O.T.B., H.A., C.B. ve M.B.'a isnat edilen suçların niteliği, dosya kapsamı, delil durumu nazara alınarak tevkifin tedbir oluşu, koruma tedbirlerinden umulan gayenin elde edilmesi, sanıklar lehine ileride suç vasfında değişiklik olması ihtimali, tutuklu kaldıkları süre nazara alınarak tutuklu sanıkların duruşmaya gelme ve davayı takip etme şartına bağlı olarak tahliyelerine" karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Öte yandan Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde 6 Mart 2009 günü saat 23.40 sıralarında meydana gelen olayda, birahaneye atılan el bombası sonucu 9 kişi yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 22:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?