2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Bombalama olayında Hizbullah parmağı

Zanlının daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağında bomba olduğunu ihbar eden kişilerin arasında bulunduğu açıklandı. eçtiğimiz pazar günü fast food girişine bırakılan parça tesirli bomba patlamış 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Patlama sonrasında Trabzon Emniyet müdürlüğü  ve Jandarma Komutanlığı, terör eylemini gerçekleştiren kişi veya kişilere yönelik yoğun bir çalışma başlattı.

Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, çizilen robot resimden terör eylemini gerçekleştirenin kimliğine ulaşıldığı, bu kişinin Pelitli beldesinde yaşamakta olan Yasin Hayal olduğunu açıkladı. Teröristen ailesi ile görüşüldüğünü ve teslim olması için çağrıda bulunduklarını belirten Akyürek, Hayal'in her yerde arandığını söyledi.

Öte yandan, terör olayını gerçekleştirdiği öne sürülen Yasin Hayal'in Adıyaman Menzil Gurubu'na bağlı olduğu belirlendi. Ancak olayı tek başına mı yoksa örgütlü mü yaptığının saptanamadığı belirtildi. Yasin Hayal'in 16 Ağustos'ta Trabzon'a geldiği sırada Başbakan'ın uçağına bomba ihbarı yapan 3 kişiden biri olduğunun da saptandığı bildirildi.

 

 

kenthaber-ajanslar-istanbul
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2004 Perşembe 17:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?