5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Broos: Gemiyi asla terk etmem

HUGO BROOS, YAKLAŞIK 3 AY SONRA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, bugünden bakıldığında şampiyonluğun uzak gibi göründüğünü belirterek, Galatasaray karşılaşmasında sonuç ne olur ise olsun takımın başında olacağını, gemiyi asla terk etmeyeceğini söyledi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde ilk kez basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Teknik Direktör Hugo Broos, soruları yanıtladı. Broos, Belçika'da buna benzer basın toplantıları yaptıklarını belirterek, "Belçika'da maçtan önce veya sonra düzenli basın toplantılarımız olur. Söyleşi talebi gelir ona göre yaparız. Burada biraz hayal kırıklığına uğradım. Eleştiriler olacaktır ama gerçeği yansıtmayan, benim ağzımdan çıkmayanları ben söylemişim gibi gösterilmesi beni üzdü. Böyle bir tavır ortaya koymama neden oldu. Bu benim basına karşı olan güveni ciddi bir şekilde zedeledi. Bursaspor maçı sonrası elimizdeki kadroyla bu kadarını yapabiliyoruz. Demiştim. Yattara'nın katılmasıyla daha güçlü olacağımızı söyledim. Ama gazetelerde bu takımdan bu kadar olur. Bundan fazlası olmaz şeklinde ifadelerim yer aldı. Bunlar tamamen yanlıştı" dedi.

'FUTBOLCULARIN ÖZEL YAŞAMLARI'

Takımdaki sakatlıklar ve oyuncuların özel yaşamlarıyla ilgili yöneltilen soruya ise Broos, "Çok vahim bir sakatlık durumumuz yok. 5-6 sakatlığımız oldu. Yattara'nın durumunu bunun dışında tutuyorum. Yattara, özel yaşamına özen göstermediği için değil aldığı bir darbe sonucunda sakatlandı. Buradaki zihniyeti artık bende az çok anlamış bulunuyorum, bizde burada bir takım ciddi yaptırımlara gittik sizde biliyorsunuz. Tjikuzu belki de hayatı boyunca almayacağı çok büyük bir ceza aldı fakat bu tür

yaptırımlara giderken çok dikkatli olunmalı çünkü şöyle bir sakıncası var. Emin değilseniz gerçekten futbolcuların bunları yaptıklarını bilmiyorsanız bu tür yaptırımları uygulayamazsınız. Buradan arabasına atlayıp giden bir oyuncunun evde yatağında mı değil mi diye kontrol edecek bir hoca değilim. Bunu asla yapmam ama ne zaman ki oyuncuların profesyonel yaşamlarında bir noksan olduğuna yüzde yüz inanırsak bunu altını çizerek söylüyorum o zaman gereken yaptırımları muhakkak yaparız" diye konuştu.

Sürekli yaşanan kadro değişikliği ile ilgili olarak ise Belçikalı teknik adam, "Hazırlık döneminde 6-7 hafta çok iyi çalıştık ve bu çalışmanın ardından oynadığımız ilk maçta Sivasspor karşısında mükemmel bir oyun ortaya koyduk. Sivas maçından hemen sonra 3 oyuncumuz çok ağır şekilde hastalandılar ve ishal oldular. Bu takımı çok ciddi olarak etkiledi. Bu oyuncularında geriye dönüş süreleri nereden baksanız. 10 günü geçti ve onun ardından o zamanda aynı şeyi söylemiştim. Motor teklemeye başladı. Özellikle

Diyarbakırspor, peşinden Toulouse peşinden aldığımız üst üste yenilgiler bizi çok zor bir durum içerisine soktu. O günden bu güne kadar sürekli arayış içerisindeyiz. Bende bir hoca olarak bu sorumluluğu yüklenmiş durumdayım, çözüm bulabilmek için bir takım değişiklikler yapıyorum. Bu değişiklikleri yapmaya devam ediyorum fakat ne zamanki nihayi çözüme ulaşılır o zaman bu değişikliklerden vazgeçerim. O zamana kadar her hafta bu değişiklikleri yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Galatasaray karşısında alınacak olası bir mağlubiyet sonrasında görevi bırakıp bırakmayacağı doğrultusunda yöneltilen bir soruya Broos "Bu konuda benim için fark eden bir şey yok ve konunun farkındayım. Tutun ki Galatasaray maçını kaybettik kaybetsek bile önümüzdeki hafta yeniden bir şeyler yapmak için ben yine bu takımın başında olurum. Bu takımla sezon sonuna kadar sözleşmem var ve bunu devam ettirmekten yanayım. Gemiyi asla terkedecek değilim" dedi.

"ŞAMPİYONLUK ZOR BİR İHTİMAL"

"Gerçekçi olmak gerekirse bugünkü tabloda şampiyonluk zor bir ihtimal" diyen Trabzonspor Teknik Direktör Hugo Broos şöyle konuştu:

"Bugünkü tabloya baktığımız zaman şampiyonluk uzak gibi görünüyor. Futbol oynuyoruz ve uzun bir zaman var önümüzde. Buna hemen karar veremezsiniz. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş Trabzonspor'un gerisinde geldi ve şampiyon oldu. Trabzonspor olarak biz kazanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Böyle bir takım ortaya çıkartmak için çabalıyoruz. Yıl sonuna kadar takımı 2-3 sıraya yerleştirebilirsek ondan sonraki dönemde zirve için mücadele edebiliriz."

Trabzonspor Teknik Direktör Hugo Broos, takviye konusunda çalışmaların yapıldığını belirterek, "Takviye konusunda devre arasında mali olanakları gözden geçireceğiz. Doğru oyuncuları doğru yerde tespit ederek, transfer etmek isteriz ama önce mali olanakları gözden geçireceğiz.Bu tablonunu oluşması lazım" dedi.

Ünal Karaman ile çok iyi anlaştıklarını belirten Belçikalı teknik adam, " Ünal Karaman görevini yapıyor. Bende görevimi yapıyorum. Trabzonspor'un gelecek yıllarını daha iyi olması için çalışıyor. Aramızda bir sorun yok. Fikir alış-verişinde bulunuyoruz. Göreve ilk geldiğinde tedirginliklerim oldu ama şimdi öyle bir sorunuz yok. O kendi işine bakıyor. Bende kendi işime bakıyorum" dedi.

"GÖKHAN ÜNAL'IN ÖZGÜVENİNİ KAZANMASI LAZIM"

Gökhan Ünal'ın üzerinde baskı olduğunu belirten Broos, "Gökhan'ın yeniden özgüvenini kazanması gerekir. Milli Takım kampında bulunmasından dolayı aramızda yok. Kendisiyle yaptığım konuşmada, hiç bir şeye kafasını takmamasını, kendisini işine vermesini istedim. O çok iyi bir futbolcu yeniden özgüvenini kazanması için ona destek olacağız. Burada olsaydı bu konuda büyük bir mesafe almış olacaktık" açıklamasını yaptı.

Trabzonspor Teknik Direktör Hugo Broos, Galatasaray'ın hücumdaki gücünü durdurup ondan sonra sonuca gitmek istediklerini ifade ederek "Bu maçta düğümü çözecek çok unsur var. Sahada kaliteli futbolcular olacak. Galatasaray'ın hücumda Arda, Kewell, Keita, Nonda, Baros, Elona gibi etkili oyuncuları var. Hücum gücünü durdurmak ondan sonra sonuca gitmek istiyoruz" diye konuştu.

Zorlu karşılaşmada Yattara'yı oynatıp-oynatmayacağı yönündeki sorulara ise Broos, "Hafta içinde göstereceği performans çok önemli. Yapılan hazırlıklarda her şey yolunda giderse belki ilk 11'de veya daha sonra oyuna girmesi gibi değerlendirmelerde bulunacağız. Bunlar için hafta içindeki durumu çok önemli" dedi.

HUGO BROOS, YAKLAŞIK 3 AY SONRA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 16:09:02
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 18:11:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?