30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Bu davaya bakamam ...

Trabzon'da trafik kazasında hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç'in 6 yaşındaki oğlu Doğukan'ın ölümüne neden olan sürücünün yargılanacağı mahkemenin hakimi, çocuğu tanıdığını ve çok sevdiğini belirterek, davaya bakmak istemediğini bildirdi.

Trabzon Adliyesi'nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç'in 6 yaşındaki oğlu Doğukan, 23 Ağustos tarihinde, Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki adliye lojmanları önünde, servis aracından inerek yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada, H.C'nin kullandığı kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.
Kazanın ardından tutuklanan H.C. hakkında, 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde “ölümlü kazaya neden olmak” suçundan dava açıldı.

Davaya bakacak olan Hakim Zeynep Denizoğlu, küçük Doğukan'ı tanıdığı ve onu çok sevdiği için bir üst mahkemeye davaya bakmak istemediğini bildirdi. Denizoğlu'nun talebini inceleyen mahkeme, davanın bir başka mahkemede görülmesine karar verdi.

Hakim Zeynep Denizoğlu, Doğukan'ı tanıdığı ve çok sevdiği için böyle bir karar aldığını belirterek, “Doğukan'ın ölümüne çok üzüldüm. Halen daha etkisinden kurtulamadım. Doğukan'ı çok seviyordum. Bu nedenle davaya bakmamın doğru olmayacağına karar vererek böyle bir müracaatta bulundum ve kabul edildi” dedi.

Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç de oğlunun öldüğü kazanın ardından, soruşturmayı yapacak arkadaşlarının etkilenebileceği düşüncesiyle yıllık izne çıkmış, daha sonra da başka bir ile tayin istemişti.

AA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 15:20:41
Güncelleme :4 Ekim 2007 Perşembe 09:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?