5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Burun ameliyatı korkusu bitti

Burun ameliyatı olma korkusu nedeniyle uzun yıllar burun tıkanıklığı ve nefes alamama şikayeti yaşayan işadamı Faruk Kanca’ya Özel İmperial Hastanesi’nde tamponsuz burun ameliyatı yapıldı.


Trabzonspor Yönetim Kurulu eski üyesi iş adamı Faruk Kanca, geceleri nefes alamama, burun tıkanıklığı ve baş ağrısı şikayetleri ile Özel İmperial Hastanesi’ne başvurdu. Kulak, Burun, Boğaz (KBB) ve Baş, Boyun Cerrrahisi Uzmanı Opr. Dr. Uğur Embiya Özgür tarafından yapılan tetkikler sonucu tamponsuz burun ameliyatına karar verilen Kanca, yapılan ameliyatın ardından aynı gün hastaneden taburcu oldu.


Tamponsuz burun ameliyatı sonrasında sağlığına kavuşan Faruk Kanca, uzun süreden beri burun tıkanıklığı, geceleri nefes alamama ve baş ağrısı şikayetleri olduğunu belirterek “Bu şikayetlerimden kurtulmak için ameliyat olmayı düşünüyordum ama bir türlü cesaret edemiyordum. Ameliyat sonrası hemen sağlığıma kavuşamayıp işlerimin aksayacağını düşündüğümden ameliyatı hep erteliyorum. Bir gün komşumla sohbet esnasında onunda aynı problemler sebebiyle Özel İmperial Hastanesi’nde Dr. Uğur Embiya Özgür tarafından tamponsuz burun ameliyatı olduğunu, hiçbir acı, sızı hissetmeden ameliyatı olduğu gün taburcu olduğunu öğrenince tüm kaygılarım ortadan kalktı ve tamponsuz burun ameliyatına karar verdim. Ameliyat sonrası aynı gün hastaneden taburcu oldum. Hiçbir acı duymadan, rahatlıkla nefes alarak hastaneden taburcu oluyorum. Benimle aynı şikayetleri çeken kişilere tavsiyem ameliyatı ertelemeyin. Acı çekmeden, işlerinizi aksatmadan bu şikayetlerinizden kurtulmanız mümkün. Başta ameliyatımı başarı ile gerçekleştiren Özel İmperial Hastanesi Kulak Burun Boğaz ve Baş, Boyun cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Uğur Embiya Özgür olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum“ dedi.


Ameliyatı yapan Opr. Dr. Uğur Embiya Özgür, hastalara büyük kolaylık sağlayan, nefes alma zorluğunu da ortadan kaldıran tamponsuz burun ameliyatının artık hasta için ızdırap olmaktan çıktığını ifade ederek “Hastanemizdeki ilk tamponsuz burun ameliyatını 2007 yılında gerçekleştirdik. Bu ameliyat sonrası ameliyat korkusu olan kişiler yoğun bir şekilde polikliniğimize başvurdu. Hastamız Faruk Kanca, burun tıkanıklığı, geceleri nefes alamama ve baş ağrısı şikayetleri ile polikliniğimize geldi. Yapılan tetkikler sonucu burunda kemik ve burun eti şişliği teşhis edildi. Yapılan ameliyat sonrası hastamızı aynı gün hastanemizden taburcu ettik” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 12:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?