4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Büyükelçi Çalköy Mağarası'nı gezdi

İngiltere Büyükelçisi Nick Baird ve eşi Caroline Baird, Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Çalköy beldesini ve ismini beldeden alan Çalköy Mağarası’nı gezdi.

İngiltere Büyükelçisi Nick Baird ve eşi Caroline Baird Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu’nun organizasyonuyla Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Çalköy beldesinde köylülerle buluştu. Büyükelçi Baird burada ilk olarak Çalköy Mağarası’nı gezdi. Köylüler Büyükelçi Nick Baird’i horonla karşılarken, Baird ve eşi horon oynadı. Bir kahvehanede çay içen ve köylülerle sohbet eden Baird çifti, bir köy evini ziyaret ederek konuk oldular.
 
Ev sahibi Havva Karpuz tarafından kendilerine sunulan yöresel yemeklerden tadan Büyükelçi Baird, burada yaptıkları konuşmada kendilerine gösterilen konukseverliğe teşekkür ederek “Karadeniz insanının bu sıcaklığı hem beni hem de eşimi çok etkiledi” dedi. Baird’in konuşmasının ardından köylü kadınlar Caroline Baird’e Çalköylü kadınların giydiği yelek ve yazma armağan ettiler. Caroline Baird yeleği hemen giyip kendisine armağan edilen yazmayı da bağladıktan sonra kadınlar, “Bu kıyafeti giydiğinize göre siz artık Çalköylü oldunuz. Bunu unutmayınız” dediler.

İngiltere Büyükelçisi Nick Baird Çalköy’de son olarak Karpuzlu Kahvehanesi’ne giderek burada köylülerle bir araya geldi. Baird köylülerin PKK terörü hakkındaki soruları karşısında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Terör her yerde terördür. Her yerde insanlar ölüyor. Terörle mücadele konusunda bizler oldukça kararlıyız. Belki geçmişte PKK terörü konusunda bazı Avrupa ülkeleri eksiklik yapmış olabilir ama bugün, mesela İngiltere bu konuda çeşitli yasalar çıkartarak net bir tutum almıştır. Sizleri de anlıyoruz ve terörle mücadelenizi destekliyoruz.”
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 13:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?