2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Büyüklerin attığı pislikleri çocuklar temizledi

Beşirli Mahallesi Çınaraltı Mevkii’nde gerçekleştirilen çöp toplama kampanyasına, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu da katıldı ve çocuklarla bilikte temizlik yaptı.

Kampanya hakkında açıklama yapan TÜRMEPA İl Koordinatörü Yusuf Çakır, son yıllarda bütün dünyada denize ve kıyılara karşı bir duyarlılık oluştuğunu belirterek, kendilerinin de buna bağlı olarak böyle bir kampanya düzenlediklerini söyledi.

’Deniz Bugün Daha Temiz’ sloganı eşliğinde dernek üyesi küçük çocuklarla çöp toplama kampanyası yürüttüklerini kaydeden Çakır, yapılan çalışmanın amacını, yeni yetişen kuşağın, deniz ve sahil kirliliğine karşı daha duyarlı olması ve böylece eğitimli ve bilinçli bir neslin yetişmesinin sağlanması olarak açıkladı.

Çöp toplama çalışmasına destek veren Belediye Başkanı Canalioğlu ise TÜRMEPA tarafından yürütülen kampanyayı genç kuşağın deniz ve sahil temizliği bilincinin yerleşmesi açısından çok önemli bulduğunu belirterek, küçük çocukların bu çalışmasının büyüklere de örnek olmasını istedi.

Daha sonra çocuklar, dernek üyeleri ve Canalioğlu, kıyı boyunda çöp toplayarak temizlik yaptılar.

iha-trabzon
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2004 Cumartesi 13:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?