30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Camia Özak'ın işaretini bekliyor

Trabzonspor'da gözler Aralık ayında yapılacak kongreye çevrildi. Kongrede Trabzon kanadı, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın bir isim üzerinde vereceği işareti bekliyor.

Trabzonspor'da Aralık ayında yapılacak kongre öncesi başkan adayları nabız yoklamaya devam ediyor. Trabzon kanadını oluşturan eski yöneticiler, henüz bir isim üzerinde uzlaşma sağlayamazken, bu konuda Trabzonspor eski başkanlarından Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın bir isim üzerinde vereceği işareti beklemeye başladı.

Trabzon ve İstanbul'da yaşayan bordo-mavili kulübün ileri gelenleri, birlik ve beraberliği sağlama adına uzlaşmaya varacakları bir isim üzerinde tartışmak için toplantılar yaparken, henüz bir isim üzerinde anlaşmaya varılamadığı öğrenildi. Bordo-mavili kulüpte daha önce etkili görevlerde bulunan yöneticiler, kulübün içinde bulunduğu mali kriz ve 50 milyon YTL'lik borç nedeniyle tek başına sorumluluk almaktan kaçınırken, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın tavrı beklenmeye başlandı. Camianın ileri gelenleri ise Bakan Özak'ın işaret edeceği isme kongrede oy vereceklerini belirtiyor.

Bordo-mavili kulüpte daha önce yöneticilik yapmış Nevzat Şakar, Erol Tuna, Bekir Bülbüloğlu, Serdar Bali, Hayrettin Hacısalihoğlu, Necmettin Aytekin, Metin Atasoy, Bahri Köse ve İskender Önal çalışmalarını sürdürürken, Faruk Özak'ın işaret edeceği bir ismin bu oluşumun başında olacağı kaydediliyor.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın tutumu karşısında bekleyen ve Trabzon kanadının çıkartmak istediği liste için yapılan çalışmaları yakından takip eden Kulüp Başkanı Nuri Albayrak'ın ise Aralık ayında yapılacak kongrede başkan adayı olup olmayacağı yönünde vereceği karar için Trabzonspor'un ligde alacağı sonuçların etkili olacağı belirtiliyor. Başkan Albayrak'ın özellikle Galatasaray maçında alınacak sonucun ardından bir karara varabileceği ifade ediliyor. Bakan Özak'ın yapmış olduğu 'stat projesi bir hayal' açıklamasından sonra Başkan Nuri Albayrak'ın bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalarını hızlandırdığı ve mesaisini buna harcadığı ifade ediliyor.

Bir önceki seçimlere başkan Nuri Albayrak ile birlikte giren ve seçimlerin kazanılmasında rol sahibi olan Asbaşkan Haşim Sayitoğlu de Başkan Nuri Albayrak'ın vereceği kararı beklemeye başladı. Asbaşkan Sayitoğlu, Başkan Albayrak'ın kararı sonrası kongredeki net tavrını belirleyecek.

Trabzonspor'da kongre çalışmaları hızla devam ederken, başkan adaylıklarını daha önce açıklayan İbrahim Hacıosmanoğlu, Hacı Yıldız ve Yakup Aslan liste çalışmalarını sürdürüyor. Eski Trabzonspor başkan yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Aralık ayında yapılacak olan kongrede listesine İstanbul ve Trabzon'dan güçlü isimler katmak için görüşmelerini sürdürdüğü belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 14:27:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?