5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Canalioğlu bir ayını değerlendirdi

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, görevdeki bir ayını değerlendirdiği basın toplantısında kendisinden önceki Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nu işin gereklerini dikkate almadan çok sayıda kişiyi işe almak ve belediyenin alacaklarını takip etmemekle suçladı.


29 Mart’ta yapılan Yerel Seçimlerde AK Parti’den Trabzon Belediye Başkanı seçilen Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, görevdeki bir ayını değerlendirdiği toplantıda medya mensuplarıyla bir araya geldi.


Göreve gelmeden önce vaat ettikleri gibi şeffaf ve objektif bir yönetim anlayışı sergileme gayreti içinde olduklarını belirten Gümrükçüoğlu, ilk işi olarak belediyenin gelir-gider ve alacak-borç tablosunu çıkardıklarını söyledi.

Trabzon Belediyesi’ni 73 milyon 115 bin TL borçla devraldıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Mevcut borç tablosu ile belediyenin kendini döndürmesinin zor. İller Bankası'ndan gelen paylar bile belediyemizde çalışan işçi, memur ve TRABEL'in maaşlarını ve diğer hizmet alımlarını karşılamamaktadır” dedi.
 

Geçmişe dönük 5 yılda gerçekleştirilen uygulamalara değinen Gümrükçüoğlu, TRABEL A.Ş. ve bir firma aracılığıyla belediyeye geçmiş 5 yıllık dönemde 509kişinin alındığına işaret ederek şöyle konuştu:
“Hiç

bir zaman işçi alımına karşı olmadığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Fakat işin niteliği ve iş kapasitesinde herhangi bir artış olmadığı halde işçi alımları belediyemizi zor durumda bırakmıştır. Başka bir ifade ile Trabzonlu 230 bin vatandaşımızdan topladığımız su paraları bu arkadaşlarımıza gitmektedir.”

“KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYACAĞIZ”

Trabzon Belediyesi'ni yönetecek kadroları seçme hakkına sahip olduğunu vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Seçim öncesinde hiç kimsenin ekmeği ile oynamayacağımızı, çalışan her kardeşimizin işine devam edeceğini söyledim. Bu sözümde de durdum ve duruyorum. Ama hangi çalışanın hangi birimde çalışacağı idarenin tasarrufundadır. Bunun kadar da doğal bir şey olamaz” dedi.

PROJELERLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Kente yapacakları projelerle ilgili birtakım gerişimler yaptıklarını dile getiren Gümrükçüoğlu, “Bu amaçla şehrimizde özel üniversite kurulması için uğraşıyoruz. Bu konuda YÖK ve bakanlıklar düzeyinde girişimlerimiz sürüyor. Ayrıca doğalgaz ihalesini alan şirketle görüşmelerimiz neticesinde şehir besleme inşaatının bir an önce başlatılmasını sağladık. 20 Mayıs tarihi itibari ile de Değirmendere bölgesinde çalışmalara başlanacak. Eylül ayında Değirmendere'nin doğusundaki mahallelere doğalgaz verilecek” diye konuştu.

ESKİ BAŞKAN CANALİOĞLU’NU SUÇLADI

Eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nu belediyenin alacaklarını takip etmemekle suçlayan Gümrükçüoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Alacakları içerisinde yer alan emlak vergisi, su parası, gayrimenkul kiraları gibi kalemlerin çeşitli nedenlerle tahsil edilmediğini görüyoruz. Bu paraların bir an önce tahsil edilmesi için gerekli birimlere talimat verdim. Gerekirse, içinde 230 bin Trabzonlunun hakkı bulunan bu paraları yasal yollarla tahsil edeceğiz. Trabzon Belediyesi'ne borcu bulunanların borçlarını ödemelerini bekliyoruz.”

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDAYIZ”

Seçim döneminde ortaya koydukları 61 projeyi gerçekleştirme noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Gümrükçüoğlu, “Hepsini gerçekleştirme yolunda planlamalarımız, çalışmalarımız sürüyor. Proje hazırlamak bakkaldan domates almaya benzemez” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 17:53:36
Güncelleme :6 Mayıs 2009 Çarşamba 17:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?