5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Canalioğlu projelerini açıkladı

Trabzon Belediye Başkanı ve CHP’nin Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu, görevdeki 5 yıl boyunca belediyenin kaynaklarını en verimli ve gerçekçi şekilde kullandıklarını belirterek yeni dönemde de ayakları yere basan ve gerçekçi projelerle halkın karşısına çıktıklarını söyledi.


Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısıyla görevdeki 5 yılını değerlendiren ve kendisine yöneltilen eleştirileri cevaplandıran Volkan Canalioğlu, bugün düzenlediği toplantıyla önümüzdeki dönemle ilgili projelerini açıkladı.
Görevde bulundukları 5 yıl boyunca Trabzon’a çok önemli hizmetler yaptıklarını ve Trabzon halkının bu hizmetleri takdir ettiğini dile getiren Canalioğlu, gittikleri her yerde karşılaştıkları sevginin bunun en önemli göstergesi olduğunu söyledi.
‘Önce insan’ anlayışıyla hareket ettiklerini ve bu süreçte kentin önceliklerini göz önüne alarak kaynakları en verimli şekilde kullanmaya çalıştıklarını vurgulayan Canalioğlu, gelecek dönemde de aynı anlayışla hareket edeceklerini ifade etti.

"AK PARTİ'NİN AÇIKLADIĞI PROJELER GERÇEKÇİ DEĞİL"

Hazırladıkları projelerin de Trabzon’u daha modern ve yaşanılabilir bir kent haline getirecek önemli ve ayağı yere basan projeler olduklarını ileri süren Volkan Canalioğlu, AK Parti’nin Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun açıkladığı 61 projeyi de gerçekçi bulmayarak eleştirdi. Açıklanan 61 projenin herhangi bir kaynağı olmayan ve boşlukta yüzen projeler olduğunu iddia eden Canalioğlu, “Bu projeler gerçekçi değildir ve çoğu da uzun vadeli projelerdir. Sonra her fikir de proje değildir. Proje olabilmesi için öncelikle bir kaynağa dayanması ve yapılabilir olması gerekir. Bizim projelerimiz ise ayakları yere basan ve gerçekçi projelerdir. Biz bu projeleri kentteki sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın görüşlerini de alarak hareket ediyoruz” diye konuştu.
CHP’nin Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu, daha sonra önümüzdeki 5 yıllık süreçteki projelerini açıkladı.

CANALİOĞLU’NUN PROJELERİ

CHP’nin Trabzon Belediye Başkan adayı Canalioğlu’nun açıkladığı projelerden bazıları şunlar:
“Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi, Belediye Sarayı ve Atapark Alışveriş Merkezi, Doğa ve Av Hayvanları Müzesi, Deniz kirliliğinin sona erdirilmesi, Hafif Raylı Sistem, Kentsel Dönüşüm Projeleri (Zağanos Vadisi, Zafer Mahallesi, Esentepe Mahallesi, Ayasofya Mahallesi, Çömlekçi Mahallesi), Yeni Kadınlar Hali, 2011 Olimpiyatları için yapılacak hazırlıklar, Belediye Spor Kompleksi, Yavuz Selim Bulvarına 2 Otopark ve Alışveriş Merkezi, Kızlar Manastırı Çağdaş Sanatlar Merkezi, Trabzon Belediye Kent Müzesi, Ek Durultucu Projesi, Modern Semt Pazarları, Meydan Parkının Yenilenmesi, Tarihi Evlerin Korunması, Boztepe’ye 5 yıldızlı otel, Emekliler Dinlenme Evi, Kız öğrenci yurtları”
Öte yandan AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Gümrükçüoğlu tarafından açıklanan ve gerektirdiği kaynaklar dolayısıyla eleştirilen Kentsel dönüşüm projeleri ile 2. Tanjant Yolu’nun da Canalioğlu’nun projeleri arasında yer alması dikkat çekti.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 15:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?