2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Canlı bomba için Trabzon basını 2 yıl önce uyarmış

Ankara'da dün Adalet Bakanlığı'nda bombalı saldırı hazırlığında bulunan ve daha sonra canlı bomba olduğu gerekçesiyle görevli polisler tarafından silahla vurularak öldürülen Eyüp Beyaz için Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün 2 yıl önce uyarıldığı ortaya çıktı. Uyarıyı, 8 Aralık 2003 tarihinde Trabzon'da yayın yapan yerel Günebakış Gazetesi haber yapmıştı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Yerel Günebakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Müdürü Ali Öztürk, Ankara'da dün öldürülen canlı bombayla ilgili olarak 8 Aralık 2003 tarihinde gazetelerinin manşetinde "Emniyet Alarmda" başlığıyla haber yaptıklarını ve Eyüp Beyaz'ın çeşitli resimlerini yayınladıklarını söyledi.

Söz konusu tarihteki haberde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki bombalı saldırılar sonrasında benzer saldırıların Karadeniz Bölgesi'nde de olabileceği ihtimaliyle Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün uyarıldığı bilgisinin verildiğini kaydeden Öztürk, "O zaman Eyüp Beyaz'ın resmi de gönderilerek Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden tedbir alınması istenmişti. Trabzon ve çevresinde eylem yapabileceği ihtimali üzerine Ardahan ili Çıldır İlçesi nüfusuna kayıtlı Eyüp Beyaz'ın, Malatya Akçadağ nüfusuna kayıtlı Ö.D. (Ömer Doğan) (9) adına sahte nüfus belgesi düzenlediği belirtilmişti. Bizde bu konuyu o zaman haber yapmıştık. Belki bizim bu haberimiz ve resmi yayınlamamızın ardından şahsın bölgedeki eyleminin önüne geçilmiş olabilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 15:41:13
Güncelleme :3 Temmuz 2005 Pazar 15:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?