3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

'Çay sektörü bitecek'

Çay Sanayicisi İşadamları Derneği (ÇAYSİAD) Genel Sekreteri Kenan Bilgin, kaçak çayın önünün kesilememesi durumunda Doğu Karadeniz'de çay sektörünün biteceğini söyledi. 

"Biz ne dersek diyelim, ne kadar toplantılar, paneller yaparsak yapalım kaçak çay sorununa bir türlü çözüm bulunamadı" diyen Bilgin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu iş nereye kadar gidecek böyle? Görünen o ki, böyle giderse fabrikaları kapatacağız. Bu sektörden binlerce kişi ekmek yiyor. Bu piyasa böyle gitmez. Yetkililer derhal bu konunun üzerine eğilmelidir" dedi. 

ÇAYSİAD olarak gerekli mercilere kaçak çayla ilgili gerekli bilgileri verdiklerini kaydeden Bilgin, "Zaten bir tek bizim dernek konuşuyor. Diğerlerinin ağzını bıçak açmıyor. Vur kafasına, al ekmeğini misali. Böyle susup oturmakla bu iş olmaz. Herkes bu işte sorumludur. Herkes çıkıp hakkını arasın" diye konuştu. 

Türkiye, yaklaşık 767 bin dekar alanda 203 bin üreticisiyle dünya çay üretiminde 5. sırada yer alıyor. Sektörde Çaykur'a ait 46, özel işletmelere ait 230 civarındaki irili-ufaklı yaş çay işleme fabrikası bulunuyor. Bu fabrikaların günlük işleme kapasiteleri 15 bin ton civarında.
iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 10:40:48
Güncelleme :26 Ekim 2006 Perşembe 16:42:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?