30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Celaleddin baskıdan şikayetçi

Trabzonspor'un sol kanat oyuncusu Celaleddin Koçak, başarı için şampiyonluk baskısının azaltılması gerektiğini belirterek, baskılar nedeniyle gerçek güçlerini sahaya yansıtamadıklarını söyledi.

Uzun bir süre Sivasspor maçının etkisini üzerlerinden atamadıklarını belirten bordo-mavili futbolcu Celaleddin, Trabzonspor dergisine verdiği röportajda, "Hem puanımız, hem taraftarımız hem de moralimiz yerle bir oldu. Daha sonra istikrarı bir türlü yakalayamadık" dedi.

Ligin ilk maçında iyi oynayıp kazanmaya çok yaklaşmalarına rağmen yaşanan olaylar nedeniyle 3 puanı rakip Sivasspor'un aldığını belirten Celaleddin, "Bu olaylar bizi çok yıprattı. Hatta en kötüsü kararın geç verilmesi oldu. Öyle bir oldu ki kritik müsabakalar öncesi kararlar açıklanmaya başlandı. Böyle olunca da uzun bir süre Sivasspor maçının etkisini üzerimizde hissettik. Hem puanımız, hem taraftarımız hem de moralimiz yerle bir oldu. Daha sonra bir türlü istikrar sağlayamadık. Sahada bize yakışır futbol sergileyemedik. Bunu kabul etmek zorundayız. Kötü futbolun sebebini biz de bulamadık. Ama kesinlikle tüm suçu futbolcu, teknik adam ve yönetimin üzerine yüklememek gerekir" diye konuştu.

"Trabzonspor'un başarısını kimse istemiyor herkes üzerimize geliyor" diyen Celaleddin, "2004 yılında şampiyonluğu kıl payı kaçırdığımız dönemde. Kadrodaki bütün oyuncular birbirini çok iyi tanıyordu. Kimin ne yapacağı belliydi. Gol sıkıntımız yoktu. Büyük bir heyecan yaşıyorduk. Bu şekilde iyi bir hava yakalayarak tamamen zirveye odaklanmıştık. Şimdi ise durumlar biraz daha farklı. Herkes üzerimize geliyor. Kimse Trabzonspor'un başarılı olmasını istemiyor. Her maçımızda bariz hakem hatalarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Geçmişte böyle sıkıntılar hiç yaşamamıştık. Şimdi neden böyle oluyor anlamış değilim. Sivasspor maçı sonrası da kulübümüzle federasyon arasında ipler gerildi. Bu tip gelişmeler bizi olumsuz yönde etkiliyor" ifadelerini kullandı.

"ZİYA DOĞAN'IN ÜZERİNE ÇOK GİDİLDİ"
Ziya Doğan'ın takımdan ayrılmasıyla ilgili fazla yorum yapmak istemediğini belirten Celaleddin, "Benim bu konuda fazla yorum yapmam doğru değil. Çünkü kulüple hoca arasında yaşanan bir olay. Ancak bizim de gözlemlediğimiz Ziya hocanın üzerine çok gidiliyordu. Çok şeylerle uğraştı. Takımın başarısı için elinden geleni yaptı. Burada herkes başarı, her maç galibiyet istiyor. Ne zaman sokağa çıksak hemen bize 'Trabzonspor ne zaman şampiyon olacak ? Nedir bu takımın hali' diye sorular soruluyor. Takımımız çok iyi olmasına rağmen baskılar nedeniyle gerçek gücümüzü sahaya yansıtamadık. Bizim yerimizde başka takım olsa bu sonuçları da alamazdı. Ziya Doğan, bu sıkıntıların en büyüğünü yaşadı. Gidişine çok üzüldük. Ama artık önümüze bakmak zorundayız" dedi.

"Hep ilk yarılarda kötü sonuçlar alıyoruz. İkinci yarılarda ise çıkışa geçiyoruz" diyen sol kanat oyuncusu Celaleddin, "Bana göre bu biraz da baskının azalmasından kaynaklanıyor. Ligin başında insanlar büyük bir baskı oluşturarak şampiyon olmamızı istiyor. Alınan bazı kötü sonuçların ardından artık hedeften uzaklaştığımızı düşünüyorlar. Bu da beraberinde baskının azalmasını sağlıyor. O zaman gerçek oyunumuzu sergilemeye başlıyoruz. Bizi bir bıraksalar, 'Bu sene takımdan bir şey istemiyoruz' deseler çok rahatlayacağız. O zaman başarılı sonuçlar alırız. Trabzon'un Trabzonspor'dan başka bir şeyi olmadığını biliyoruz. Ama sonuçta futbol bu. Elimizden gelen yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"ELEŞTİRİLERE ALDIRMIYORUM"
Ziya Doğan'ın takımda kendisine ayrıcalık tanıdığı şeklinde yapılan yorumlara katılmadığını belirten Celaleddin, "Buna alıştım artık. Ziya hoca varken Celaleddin neden oynuyor diye eleştiriler hep oldu. Ama bunlara aldırış etmiyorum. Çünkü antrenmanlarda iyi çalışıp maçlarda elimden geleni yapıyorum. Belki insanlara karşı sevimli gelmiyorum. Ya da başka bir yüz görmek istiyorlardır. Bilemiyorum artık. Kötü oynayan bir oyuncuya hangi teknik adam forma verir ki. Ama ben bu eleştirileri takıntı yapmıyorum" şeklinde konuştu.

"Yeni yönetim gelsin paralı olsun" gibi sözlerin doğru olmadığını belirten tecrübeli futbolcu, "Bana göre her şey para değil, önemli olan dengedir. Çok para harcamayla başarı gelmez. İnşallah kongre Trabzonspor'a faydalı olur" dedi.
Artık kendini Trabzonlu olarak gördüğünü belirten Celaleddin, "Ben artık kendimi Trabzonlu olarak görüyorum. Ayrıca iyi bir Trabzonsporluyum. Bu nedenle en büyük hedefim takımımda şampiyonluk yaşamak. Gönül istiyor ki futbolu da burada bırakayım. İnsanlar beni ne kadar eleştirse de burayı çok seviyorum. Havasına, suyuna ve insanına alıştım. Türkiye'de en çok kaldığım şehir burası. İnşallah sonu da iyi olur" diye konuştu.

Yaşanan terör olaylarının kendilerini çok etkilediğini ifade eden Celaleddin, "Psikolojik olarak yaşanan terör olayları bizi çok etkiledi. Kanlı terör örgütünün yaptıkları karşısında büyük üzüntü içerisindeyiz. Ama Türkiye çok büyük bir ülke. Hainlere gerekli dersi verecektir. Şehit ailelerine başsağlığı diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 12:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?