5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Cenaze törenine gidemediler

Trabzon'da, sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis hava trafiğini olumsuz etkiledi.

 Trabzon'dan Ankara'ya BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesine gitmeye çalışanlar kendilerini Ankara'ya götürecek uçağın sis nedeniyle Trabzon Havalimanı'na inememesi üzerine hayal kırıklığı yaşadılar.
Geçen hafta helikopter kazasında hayatını kaybeden ve bugün Ankara'da son yolculuğuna uğurlanan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesine katılmak için Trabzon'dan Ankara'ya gitmeye çalışan AK Parti Trabzon milletvekili Safiye Seymenoğlu, Trabzon Valisi Nuri Okutan ve Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, sis nedeniyle uçak seferlerinin yapılamaması nedeniyle cenaze törenine katılamadılar. Trabzon'dan Ankara'ya sabah saat 10.30'da gitmeyi bekleyen yolcular, sis nedeniyle Ankara'ya gidemezken, tüm uçak seferleri ilerleyen saatlerde iptal edildi.


BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesine gitmeye çalışanlar arasında bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, hava muhalefeti nedeniyle Ankara'ya gidemediğini ve katılmayı çok arzu ettiği cenazeye katılamadığını söyledi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirten Seymenoğlu "Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesine gidecektim, ancak yoğun sis yüzünden uçağımız iki saat rötar yaptı. Yaklaşık bir saattir de bekliyoruz. İnşallah uçağımız kalkar orada olmayı çok
istiyorum. Kendisini yakından tanıyorum, siyasetçi olarak çok beğeniyorum. Allah rahmet eylesin. Türkiyemizin böyle değerli insanlara ihtiyacı var. Kendisini kaybettiğimiz için çok üzgünüm" dedi.


ÖNEMLİ BİR SİYASETÇİYDİ
Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı da Türkiye'nin çok önemli bir siyasetçisini kaybettiğini ifade ederek "Sis dolayısıyla uçağımız rötar yaptı. İnşallah yetişiriz. En azından mezarlığa yetişip törene katılırız" dedi. Mustafa Canlı, uçak seferlerinin iptal edilmesi üzerine büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.
Yazıoğlu'nun dürüst bir siyasetçi olduğunu ifade eden Canlı, şöyle konuştu: "Muhsin bey benim üniversite yıllarımda ülkü ocakları başkanlığımı yapmış bir büyüğümüzdü. Teşkilatına ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Türk milleti kadir şinas bir millet. Mesela Sivas'ta seçimi partisinin kazanması Türk milletinin ne kadar ahde vefa sahibi olduğunun bir göstergesi olmuştur."
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 15:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?