4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Cezaevinde şüpheli ölüm

Trabzonspor'la ilgili bir programı seyrederken program yüzünden tartıştığı eşi Semiha Akçay'ı bıçaklayan fanatik Salih Akçay (64), cezasını çekmekte olduğu koğuşunda bu sabah ölü bulundu.
 
Edinilen bilgiye göre, fanatik derecede Trabzonspor taraftarı olan Salih Akçay, 28 Aralık 2003 tarihinde televizyonda Trabzonspor'la ilgili bir programı seyrederken, program nedeniyle tartıştığı eşini bıçakla yaralamıştı. Olay sonrasında tutuklanan Akçay, Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonrasında resmi nikahlı eşini öldürmeye teşebbüs suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, bu cezası daha sonra 7 yıl ağır hapis olarak belirlenmişti. Akçay, cezaevinde 654 gün kaldıktan sonra yaklaşık 9 ay önce sağlık sorunları gerekçesiyle hükümle birlikte tahliye edilmişti. 

Salih Akçay'ın dosyasının Yargıtay'da yapılan incelemesinin ardından bu cezası 7 yıl 9 ay 10 gün olarak kesinleşti. Dün hakkında yakalama emri çıkartılan Akçay, polis tarafından alınarak kalan cezasını tamamlaması için tekrar cezaevine konulmuştu. Salih Akçay, bu sabah kalmakta olduğu koğuşunda ölü bulunurken, Akçay'ın kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi sonrasında kesinleşecek.
Öte yandan, kalp ve akciğer ile ilgili sorunlarının bulunduğu öğrenilen Akçay'ın ölmeden bir gün önce cezaevinde doktora çıkmak için dilekçe verdiği de öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 18:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?