5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

CHP, DSP ve İP'ten aramalara tepki

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Trabzon Şubesi'nde polisin yaptığı aramalar sürerken, bazı siyasi parti il başkanları aramalara tepki gösterdi.

ÇYDD'nin İstanbul'daki Genel Merkezi ile eş zamanlı başlatılan operasyonlar kapsamında Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı polis ekipleri, derneğin Trabzon Şubesi'nde bu sabah arama başlattı. Sabah saatlerinde başlayan aramalar halen devam ederken, ÇYDD Trabzon Şube Başkanı Kenan Koç'u ziyaret eden CHP, İşçi Partisi ve DSP İl Başkanları aramalara tepki gösterdi.

CHP İl Başkanı Necip Yıldız, aramalara tepki göstererek "Bu olaya anlam vermek mümkün değil. ÇYDD Trabzon Şube Başkanı Kenan Koç askerlik haricinde eline silah almış değildir. Nasıl darbe yapacak onu da anlamak çok zor. İnşallah hukuk kazanacak. Aramalar sürüyor, herhangi bir gözaltı yok" dedi.

İşçi Parti Trabzon İl Başkanı Harun Bülbül ise "Bu bize vatanımızda saldırıdır. Gelenek göreneklerimize saldırıdır. Bunların çok uzun ömürleri kalmamıştır. Bunlar yıprandılar, gidecekleri için böyle saldırıyorlar. Dolayısıyla bundan korkmuyoruz, hiç kimse korkmuyor. Ülkemizi sevmeyecek miyiz. Böyle rezalet olmaz. Ne kadar yurtsever varsa hepsine saldırı var" derken,

DSP İl Başkanı avukat Sibel Suiçmez de dernek binasını ziyaret ederek tepkisini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 17:31:52
Güncelleme :13 Nisan 2009 Pazartesi 17:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?