30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

CHP adayları muhtarlarla buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon milletvekili adayları, Trabzon’un merkez köy ve mahalle muhtarları ile istişare toplantısında biraraya geldi.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nun da katıldığı toplantıda önce CHP’li adaylar tanıtıldı, ardından partinin mahalle ve köyleri ilgilendiren programları anlatıldı. Muhtarlar adına toplantıda söz alan Çömlekçi Mahalle Muhtarı Refik Günaydın, “Aranızdan hak edenlerin Meclis’e girmesini istiyoruz. Ancak biz vekillerimizden, daha fazla yetki istiyoruz. Bizim için mahallelerin cumhurbaşkanısınız diyorlar. Peki biz mahalle ve köylerde yetkili miyiz? Sorumluluklarımız çok, ama yetkilerimiz hiçbir müdahaleye yetmiyor. Bize yetki vermemişsiniz, nasıl sorumluluk yüklüyorsunuz. Muhtarlar ile ilgili düzenlemeleri içeren Mahalli İdareler Yasası’nın içinde ‘m’ harfi bile yok" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ise muhtarlara övgüler sıralayarak “Bugüne kadar hep elbirliği içinde çalıştık. Bundan sonra da sizinle elele kol kola olacağız. Biz Trabzon Belediyesi olarak üreten, hizmet eden partinin ve kişilerin yanındayız. Bunun için burada biraraya geldik. Gönlümüz, sizin gönlünüzdeki hizmetlerin yapılmasından yanadır. Ancak kaynaklarımız herşeye yeterli gelmiyor. Bu Trabzon’u büyükşehir yapabilirsek en büyük hizmeti yapmış olacağız. Bunun için herkesten destek bekliyorum” dedi.

Toplantıda CHP Trabzon Milletvekili adayları Akif Hamzaçebi, Şevket Arz, Cafer Hazaroğlu, Muharrem Şahin, Hilmi Saral ve Necip Yıldız da yeralırken, adaylar muhtarlara yönelik birer konuşma yaptılar.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 15:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?