6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

CHP’li Canalioğlu sert çıktı

CHP’Lİ CANALİOĞLU BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA SERT ÇIKTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Volkan Canalioğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun kendisine ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yaptığı eleştirilere cevap verdi.

Canalioğlu, Gümrükçüoğlu’nun kendi parti programından haberi olmadığını belirterek “Gümrükçüoğlu, Araklı’da partisinin irtibat bürosunun önünde eline aldığı gazeteleri gösterip Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı ile ilgili yaptığımız açıklamalardan dolayı Sayın Genel Başkanımızı ve şahsımı suçlamaktadır. ‘Biz Belediye Başkanı’nı Trabzon’dan haberi yok’ diye eleştirirken ne kadar haklı olduğumuzu görüyoruz. Gümrükçüoğlu’nun kendi partisinin programından bile haberi yok. Hakkari'de sayın Genel Başkanımız ‘Biz yerel yönetimler özerkliğine uyacağız’ dedi. Ancak AKP’nin 2002 ve 2011 seçim bildirgesinin 28. sayfasında bu madde aynen vardır. Yani yerel yönetimlerde mali yönden güçlenmesi aynen ortaya konulmuştur. Kendilerinin seçim bildirgesine bakmadan bir kelimeyi alarak seçim meydanlarında insanları karalamaya gitmek siyasi anlayışa yakışmayan bir davranıştır diye düşünüyorum. CHP olarak yaptığımız eleştirileri insan onuruna yakışır bir şekilde yapıyoruz. Ama ne yazık ki bunlar insan karalamadan başka bir iş yapmıyorlar” dedi.

Canalioğlu, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun bulunduğu görevi unutarak seçim nutukları attığını ifade ederek “Belediye Başkanı tüm halkın Başkanıdır. Kendi görevlerini unutarak, kapı kapı oy istemektedir. Bu yapılan doğru değildir. Belediye başkanının 5 bin kişiye iş bulma sözünü kendisine hatırlatmak isterim. Şimdi ben kendisine soruyorum.. 2.5 yıldır görevdeler. Bu süre zarfından kaç kişiyi işe aldılar. Bunlar bizi eleştiriyor ama eleştirirken ‘Fikir fukarası’ olduklarını ortaya koymaktadırlar. Trabzon Belediye Başkanı kendi işini bırakmış. Seçim meydanlarında mikrofon elinde eleştiriyor. Belediye Başkanı bu kentte yaşayan 229 bin kişinin Belediye Başkanıdır” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2011 Pazar 11:06:04
Güncelleme :29 Mayıs 2011 Pazar 14:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?