6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

CHP'li İnce'den hodri meydan

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ MUHARREM İNCE:

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Herkes Recep beyin kontrolü altında. Kumar bu hükümetin döneminde üç kat arttı. İddaa'yı bunlar buldu, at yarışını bunlar her gün yaptı. İçki ile bu kadar uğraşıyorsun kumarla niye uğraşmıyorsun" dedi.

İnce, Trabzon Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki siyasete değinerek "Böyle bir mantık olamaz. Türkiye'de kurumların artık içi boşaltıldı. Üniversiteler, YÖK bitti. Sırada Danıştay, Yargıtay var. RTÜK bitmiş, medya susmuş. İşadamları vergi silahından korkar olmuş. Sesini çıkaran Silivri'ye. Bu ülkede tek dik duran kurum CHP kaldı" diye konuştu.

KAVGAYA DEĞİL BELGEYLE TARTIŞMAYA HAZIRIM

Konuşmasında AK Parti'yi eleştiren İnce, sözlerine şöyle devam etti: "AK Parti genel başkan yardımcısı bana cevap vermiş. Trabzon'dan Adana'ya selam gönderelim. Senin memleketine gelip seninle tartışmaya hazırım, yüreğin ve cesaretin var mı? Türkiye'nin kuzeyinden Türkiye'nin güneyine gitmeye razıyım. Adana'da halkın önünde düelloya değil tartışmaya davet ediyorum seni. Ha ben tek başıma çıkamam diyorsa sizin hemşehriniz Bülent var o da yanına beleşten gelsin. Ne kadar genel başkan yardımcısı varsa gelsin hepsini toplayın ben yalnız geleceğim. Ama belgeyle tartışacağız, bilgiyle, mantıkla tartışacağız. Benim kavga edecek halim yok orası sokak değil parlamento. Biz de aynadaki dövüşçü değiliz."

Önümüzdeki günlerde pahalı puro içen arkadaşın memleketine gideceğini anlatan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halktan bihaber, halktan kopuk bunlar. Sabıkalı parti AK Parti. Mahkeme kararı var. Laiklik karşıtı güçlerin odağıdır diye, böyle bir partide görevli. Asıl boş asıl entel asıl halktan kopuk bunlar. Habur rezaleti günlerini hatırlayın. Devletin valisi savcısı, hakimi müsteşarı sınırda bekledi teröristleri, 210 dakika yargıladılar. Hepsi serbest kaldı. Onun mimarıdır o kardeşimiz. Sizce çıkar mı benim karşıma. AK Partinin 5 grup başkanvekili var. Bir de Suat Kılıç'ı var. Ne zaman benim adımı duysa ya hasta oluyor ya da işi çıkıyor."

BUNLARIN HANGİSİ MAĞDUR

Yıllarca bunların mağduruz edebiyatı yaptıklarını anlatan İnce, şöyle konuştu: "Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu, Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Melih Gökçek bunların meresi mağdur. Bunlar yıllardır siyasetin içinde. Suçlu bunlar suçlu."

188 kişinin katili Hizbullahçılar ile eroin baronlarının serbest kaldığını anlatan İnce, sözlerini şöyle tamamladı: "Ergenekoncu diye tutuklananlar içeride. 2007'de HSYK ele geçirilmemişti, o zaman Yargıtay'daki daire sayısını azaltacaktı şimdi ele geçirildi artıracak. Herkesin telefonları dinleniyor. Herkes Recep beyin kontrolü altında. Kumar bu hükümetin döneminde üç kat arttı. Kumarcı hükümet bunlar. İddaa'yı bunlar buldu, at yarışını bunlar hergün yaptı. Kumarı çok seviyor bunlar. İçki ile bu kadar uğraşıyorsun kumarla niye uğraşmıyorsun."

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ MUHARREM İNCE:
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ MUHARREM İNCE:
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2011 Pazar 15:43:00
Güncelleme :6 Şubat 2011 Pazar 18:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?