2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Çim Hokeyi Trabzon'da

Karşıyaka Mahallesi’ndeki Bayramoğlu Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Trabzon’daki tek çim hokeyi kulübü olan Denizgücü Spor Kulübü ve Türkiye Çim Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tufan Aydoğan, Türkiye’de 2 yıllık bir geçmişi olan çim hokeyinin futbola benzer olması nedeniyle Trabzon’da tutulacağına ve kısa zamanda yaygınlaşacağına inandığını söyledi.

Çim hokeyi sporunun 6 Şubat 2002’de federasyon kurularak Türkiye’de başladığını belirten Aydoğan, "Karadeniz Bölgesi’nde sadece Ordu’da çim hokeyi oynanıyor. Trabzon’da da Denizgücü ile bu branşı başlatıyoruz. Diğer kulüplerinde bu alanda faaliyet göstermelerini bekliyoruz. Federasyon olarak bu alanda faaliyet gösterecek kulüplere her türlü maddi yardımı yapacağız. Türkiye’de şu anda çim hokeyi oynayan 28 takım ve 868 lisansı sporcu bulunuyor" dedi.

Konuşmanın ardından futbolcular yaklaşık 10 dakika süren bir gösteri maçı yaptılar. Ellerindeki sopalarla topa vurmakta zorlanan ve acemilikleri belli olan hokeyciler, bu sporu severek yaptıklarını, futbola benzemesinin kendilerini etkilediğini söylediler. Bazı sporcular ise hem futbolcu hem de çim hokeyi oyuncusu olmak istediklerini belirttiler.

iha-trabzon
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 15:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alperen palaoglu IP: 81.215.107.xxx Tarih : 19.03.2005 16:45:17
ben zaten o takım da oynuyom biz avni hoca sayesınde herzaman heee sampiyon heee oluruz heee tamam heee zaten biz sampiyonuz