5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Cinayet davasında karar

Trabzon’da yaklaşık 7 ay önce meydana gelen olayda kardeşini bıçakla öldürmek, babasını da yaralamak suçundan yargılanan sanık Ş.G., 10 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.


Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık Ş.G. hazır bulundu. Duruşmadaki ifadesinde pişman olduğunu belirten sanık Şenol G., “Mahkemenin adaletine sığınıyorum. Acım çok büyük. Pişmanım. Beraatımı istiyorum” dedi.


Mahkeme Heyeti, ‘Sanık Şenol G.’nin sabit olan kasten yaralama sonucu kardeşi Hüseyin Göktopal'ın bıçakla ölümünün meydana gelmesine neden olduğundan, sanığın fiilinin kast edilen daha ağır ve başka bir neticenin oluşuna sebebiyet verdiğinden, sanığı, netice bakımından en azından taksirli hareketi bulunmaktan önce 13 yıl ağır hapis cezası’ ile cezalandırdı. Mahkeme Heyeti, daha sonra bu cezayı sanığın davranışları ve cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini takdiri indirim nedeni kabul ederek 10 yıl 10 ay ağır hapis olarak belirledi.
Mahkeme Heyeti ayrıca ‘Sanık Ş.G.’nin babası Mustafa Göktopal'a karşı basit kasten yaralama suçundan kamu davası açılmış ise de sanığın atılı suçu işlediği sabit olmadığından’ beraatına karar verdi.


Öte yandan Kaymaklı mahallesinde bir kahvehanede meydana gelen olayda kahvehanede geç saatlere kadar oturan Ş.G. (32) ile kendisini eve götürmek için gelen babası Mustafa Göktopal (61) ve kardeşi Hüseyin Göktopal (28) arasında tartışma çıkmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Ş.G. bıçakla babasını yaralamış, bu sırada babasını korumak için araya giren Hüseyin Göktopal da vücuduna isabet eden bıçak darbesiyle yaralanarak hayatını kaybetmişti.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 15:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?