30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Cinayet işledi tatile çıktı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 15 gün önce işlenen bir cinayetin zanlısı olarak aranan şahıs, Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güllük beldesinde tatil yaparken yakalandı.

Akçaabat'ta 15 gün önce tüccar Ali Aygün'ün öldürülmesiyle ilgili aranan S.M., olayın ardından bir otomobile binerek kaçtı. S.M.'nin polisteki ifadelerine göre olay şöyle gerçekleşti: Akçaabat'ta ortak bir fındık işletmesi olan Ali Aygün ve F.E.'nin aralarında alacak meselesi yüzünden ayrılık çıktı. 

Ali Aygün'ün kendisini 750 bin YTL dolandırdığını iddia eden F.E., mahalle komşusu ve yakın arkadaşı S.M. (27)'ye konuyu anlattı. F.E., geçim sıkıntısı çeken ve parasızlık nedeniyle evlenemeyen S.M.'ye ortağı Ali Aygün'ü öldürmesi koşuluyla düğün masraflarını karşılayacağını yüklü miktarda para vereceğini vaat etti. Teklifi kabul eden S.M., Aygün'ü takibe aldı. S.M., Aygün'ü 15 gün önce Akçaabat Şehir Santrali'nde 3 el ateş ederek öldürdü.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, görgü tanıklarının ifadesinden yola çıkarak cinayet şüphelisi olarak S.M.'yi takibe aldı. Polis, bu arada S.M.'nin Muğla'nın Milas ilçesindeki yakınlarıyla görüşme yaptığını belirledi. Bu gelişme üzerine Akçaabat polisi Milas Emniyet Müdürlüğü'yle bağlantı kurarak şahsın yakalanması için çalışma başlattı.

Polis, zanlının telefon görüşmesi yaptığı numaraların Milas'a bağlı Güllük beldesinden olduğunu belirleyince şahsı yakalamak için harekete geçti. Polis, S.M.'nin en son internet kafede görüldüğü bilgisine ulaştıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle bir evde arama yaptı. Evde cinayet şüphelisi S.M. yakalandı. S.M., Güllük'e tatil yapmak için geldiğini söyledi. Şüpheli daha sonra Akçaabat'tan Milas'a gelen polis tarafından Trabzon'a götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 10:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?