1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Cinnet getiren gazi korku saçtı!

Trabzon Adliyesi önünde elindeki bıçağı boğazına dayayarak "Şehit arkadaşlarımı istiyorum" diye bağıran Kıbrıs Gazisi, polis ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Trabzon’da ’Albay’ lakabıyla tanınan ve Kıbrıs Gazisi olan Savaş Dizdar, Trabzon Adliyesi önüne gelerek elindeki bıçağı boğazına dayadı. Elindeki bıçakla sürekli olarak "Şehit arkadaşlarımı istiyorum" diye bağıran Dizdar, kendisini ikna etmek ve bıçağı almak isteyen polislere de zor anlar yaşattı.

"Ben Nazi değilim, Niyazi değilim. Ben bu vatan için harp ettim. Dosyalarım askerlik şubesinde var" diyen Dizdar, bir yandan da "Başbakanı istiyorum, Genelkurmay Başkanını istiyorum, Şehit arkadaşlarımı istiyorum" diye bağırmaya devam etti. Dizdar, çevrede biriken vatandaşların şaşkın bakışları arasında bazen boğazına dayadığı bıçağı sağa sola sallamaya devam etti.

"Ben şehitlerin albayıyım" diyen ve kendisini askerlerin gelip almasını isteyen Dizdar, polislerin yaklaşık 20 dakika süren ikna çabalarının ardından elindeki bıçağı vermeye razı oldu ve daha sonra polis otosuna bindirilerek olay yerinden götürüldü.

Babasının da bir gazi olduğu öğrenilen Savaş Dizdar’ı kent halkı genellikle albay rütbeli asker elbiseleri giyerek dolaşması ve zaman zaman farklı yerlerde yaptığı gösterilerle tanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 13:29:54
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 17:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?